Anna Bertilsson slutade som samhällsbyggnadsdirektör i Linköping strax före jul, hon hade då haft jobbet i fem år och åtta månader. Leif Lindberg sökte jobbet, hur många konkurrenter han hade vet han inte, men det blev till slut han som vann.

Månadslönen för att vara samhällsdirektör i Linköping blir 100 000 kronor och han har då ansvar för cirka 250 medarbetare. Lönen är nästan exakt samma som hans företrädare Anna Bertilsson hade.

I Norrköping har Leif Lindberg jobbat som teknisk direktör sedan 2006.

Artikelbild

| Leif Lindberg.

– Jag har varit i Norrköping ganska många år och känner att jag vill få lite nya utmaningar. Det här dök upp och det känns som en spännande utmaning, säger han.

En av utmaningarna som han kommer att möta är järnvägsbygget genom Linköping.

– Det är en jätteutmaning. Det ska bli ett bra resecentrum i Linköping och jag tror att det kommer att uppta en ganska stor del av min vardag. Norrköping ligger ju lite före Linköping och vi kommer nu att kunna dra lite av att titta på grannen Norrköping, säger han.

Leif Lindberg poängterar också att det inte är han som ska göra allt, hans jobb handlar om att styra organisationen åt rätt håll.

– För att få ett bra resultat behövs medarbetare som har högt engagemang och det får vi genom att vi har en hög trivsel på arbetsplatsen. Det är en god grund.

Leif Lindberg bor i Finspång och det låter som om han tänker fortsätta med det.

– Mellan 1990 och 2000 var jag administrativ chef på Arla i Linköping. Jag vet vad det innebär att åka emellan, men vi får väl se hur det blir i framtiden.

Här kan du läsa om lönerna i Linköpings kommunala bolag (maj 2017).