Försvunnen 14-åring hittad vid liv

Den 14-årige pojke som försvann efter en skridskotur på Roxen på lördagen har hittats vid liv.

16 januari 2016 23:31

Den försvunna pojken var vilse på Roxen i minus 18 grader i cirka fem timmar innan han hittades.

- Han är välbehållen men nedkyld. Han har förts till sjukhus för kontroll, säger Göran Johansson vid Sjöräddningssällskapet i Arkösund, vars svävarbesättning hittade pojken på isen.

14-åringen hittades på isen i närheten av Berg, strax efter klockan 23.

– Han var kontaktbar men väldigt medtagen på grund av kylan, säger Magnus Holmström som är vakthavade befäl på Östgötapolisen.

Det var på eftermiddagen som 14-åringen försvann vid Sättuna efter en skridskotur. Han hade gått före när familjen gick ner till sjön för att åka skridskor. När resten av familjen kom ner till sjön sågs han inte till. Familjen åkte då skridskor i en och en halv timme och trodde att pojken själv återvänt till hemmet. Men när de sedan inte hittade honom hemma heller slog de larm.

Larmet om att 14-åringen saknades kom in 19.38 på kvällen och både polis, räddningstjänst och Sjöräddningssällskapet i Vadstena och Arkösund sökte intensivt efter honom.

Svävare och helikoptrar samt vattendykare och ytlivräddare användes i sökandet.

- Det har varit en hel del involverade i sökandet. Det gäller ju att ladda på så mycket som möjligt i en sådan här situation och det blev ju ett jättebra slut på det här, säger Magnus Holmström på Östgötapolisen.

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!