Flyg till turisternas nya vintermål

Direktflyg till Andorra/Girona under sportlovet i vintras blev fullsatta. Nu är det klart att det även nästa vinter blir flygresor direkt till Pyrenéerna från Linköping.

2 juni 2016 13:00

– Efter succén i vintras känns det riktigt bra att kunna erbjuda skidflyg från Linköping även nästa vinter. De resenärer som flög till Andorra ringde oss och var oerhört nöjda. De ville gärna resa dit igen, säger Camilla Lejon, vd för Linköping City Airport.

Vecka 8 och 12

Företaget Quality travel i Växjö, som profilerar sig som Nordens ledande arrangör av resor till Andorra, har skrivit ett nytt avtal med Linköping City Airport och erbjuder två avgångar till Pyrenéerna, en i samband med sportlovet, vecka 8 och en under vecka 12.

Varför just vecka 12?

– Det är en oerhört bra och populär skidvecka när det är perfekt väder. Den veckan gillas av många skidåkare. Det är inte uteslutet att det kan bli fler avgångar om intresset för skidresor blir ännu större, säger Camilla Lejon.

Ett trendigt resmål

Linjen kommer av trafikeras av ett svenskt/norskt flygbolag, BRA, med flygplanet Avro RJ-85 som tar 85 passagerare. På flygplatsen i Girona möter svenska guider och transferbussar. Transfertiden till hotellen är mellan 2,5 och 3,5 timmar.

Andorra upptäcks av allt fler svenskar och beskrivs som ett trendigt resmål med stor solsäkerhet, moderna skidanläggningar och skattefri shopping.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!