2014 startade Hanna Rydman och Calle Bäck kören Joyvoice. Redan första terminen anmälde sig 350 personer. I dag, tre år senare, bedriver Joyvoice Sveriges största körkursverksamhet med fler än 200 körer utspridda över hela landet. Filosofin är att alla kan sjunga och framgångsfaktorerna stavas glädje, ös och show.

Föregående år har körerna i Linköping haft sin julkonsert i Konsert och kongress. I år samlas alla östgötakörer i Saab arena. Tillsammans bildar de en kör på 2000 sångare. Inför 5000 åskådare och ett stort liveband framför de klassiska jullåtar blandat med tidernas största pophits. Som grädde på moset framträder gästartisten Charlotte Perrelli.

Emil Edelönn arbetar på Joyvoice huvudkontor och ska under kvällen sjunga duett med Hanna Rydman.

Artikelbild

| Barnkören från Linköping leds av körledaren Fanny Jönsson. – Barnen har varit pirriga hela dagen.

Vad ska ni bjuda på?

– Vi ska tillsammans lyfta taket på Saab arena. Jag tror att det här är Sveriges största, organiserade kör. Det är helt galet.

Vad blir nästa grej?

– Vi har en önskan om att samla alla våra körer till en konsert. Problemet är bara att denna termin har vi haft 20 000 deltagare. Var får man plats med 20 000 och en publik? Vi ska klura ut det, sedan återkommer vi!

Artikelbild

| Caroline Forslöf och Emelie Kilhgren är överens: körsång i Joyvoice är ren glädje.

Största fördomen om körsång?

– Att det är tråkigt, stelt och trist att sjunga i kör. Hos oss är det tvärtom; allt går ut på att våga ha 100 procent kul.

Artikelbild

| – När vi startade kören tänkte vi att det skulle bli en popkör på fritiden. Sedan växte det. I dag är det vår uppgift i livet, säger Hanna Rydman.

Genrepet osar av glädje och förväntan. Den gigantiska kören går in på läktaren genom sex olika ingångar. Tillsammans upptar de en hel långsida av arenan. Så tar de 2000 deltagarna ton. Taket på Saab arena darrar, och till tonerna av "Sound of silence" lyfter det.