Polisen har fått in mer än 200 tips från allmänheten, men ännu har ingen gripits misstänkt för dubbelmordet.

– Det har varit mindre styrka, eftersom det varit semesterperiod. Men vi hoppas att det ska ta full fart nu igen när fler kommer tillbaka, säger förundersökningsledare Gunilla Broman.

Enligt förundersökningsledare Gunilla Broman kommer tips från allmänheten fortfarande in. Det har gått nästan två månader sedan ett äldre par, en man och en kvinna, hittades mördade i sitt hem på en gård i Mantorp.

Artikelbild

| Brottsplats. Måndagen den 12 juni hittades en man och en kvinna mördade i detta hus.

– Vi fortsätter arbeta med de uppslag vi har, både när det gäller förhör och tekniska undersökningar. Det är ett stort arbete som gjorts och som vi har framför oss, då vi har ett stort material att gå igenom.

För ungefär två veckor sedan utfördes ett brutalt rån i Eslövs kommun i Skåne. Tillvägagångssättet hade flera likheter med dubbelmordet i Mantorp och polis ansåg att det var intressant att titta närmare på.

– Vi har kontakt med utredare och personal runt om som vi kan utbyta erfarenheter med och se om de överensstämmer. Om det finns likheter (mellan rånet och dubbelmordet reds. anm.) är ingenting jag kan uttala mig om, utan det får utredningen visa vart efter, säger Gunilla Broman.

I helgen hittade polisen ett kassaskåp och det har spekulerats om detta kan ha någon koppling till fallet.

– Vi kontrollerar alla händelser som sker runt om i regionen och på andra ställen som kan vara av intresse. Så det får vi titta närmare på också.