Så kan kommunen stötta näringslivet i krisen

Prioritera ärenden, investeringar och detaljplaner som får snurr på det lokala näringslivet. Så anser Kindamoderaterna att kommunen bör agera i och efter coronakrisen.

4 april 2020 22:00

– Tillväxten är det som sätter igång vår ekonomi och genom att prioritera de här frågorna sänder vi rätt signaler. Vi kan inte grotta ned oss nu utan den här krisen kommer att ta slut och då måste vi se till att få hjulen att snurra, konstaterar moderatduon Thomas Fransson och Johan Igheimer.

Partiet har sedan tidigare förespråkat tillväxtfrågor i Kinda och menar att det, i och med coronavirusets konsekvenser, har blivit allt viktigare. Nu, efter dialog med lokala näringslivsorganisationer, vill de att Kindapolitiken så snart som möjligt fattar beslut som snabbar på bygglov och detaljplaner. Ett tydligt exempel är enligt dem Aurum Fastighetsutvecklings vilja att möjliggöra ett 50-tal tomter söder om Rimforsa.

– Enligt den preliminära tidsplanen ska det ta sju kvartal innan man kommer igång med detaljplaneringen. Jag tycker att vi ska prioritera upp det. Det kommer att byggas villor för 250 miljoner kronor och flytta dit människor som köper mat, tankar bensin och anlägger trädgårdar, förklarar nämndledamoten Fransson och Igheimer fortsätter:

– Det gäller att från kommunens sida tidigarelägga investeringar och projekt som får igång konsumtionen.

När vi ringer upp kommunalrådet Conny Forsberg (S) är han av samma uppfattning.

– Där är vi helt överens. Vi har redan gett tjänstemännen direktiv att skynda på bygglov och det gäller också att se till så att planarbetet som ger bäst utväxling också prioriteras, avslutar han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Dennis Petersson