– Det är fantastiskt roligt för oss allihopa. Vi har kämpat hårt och vi levererar en ganska unik produkt. All personal lägger ner extremt mycket tid och kärlek för att göra restaurangen så bra som möjligt, säger Kisakocken som tillsammans med en annan souschef byggt upp köket på stjärnkocken Björn Frantzéns lyxkrog.

Redan från början av sin karriär har Petter Johansson haft högt uppsatta mål. Efter att ha jobbat på mängder av krogar runt om i hela världen, bland annat på Gordon Ramseys trestjärniga restaurang i London, tog han sig an uppdraget på Stockholmskrogen Frantzén. I september 2017 slog de upp portarna och bara några månader senare var de först i Sverige att tilldelas tre prestigefulla Michelinstjärnor.

– På 100 år var det ingen i landet som lyckades med den bedriften. Första gången det kom en stjärna till Sverige var 1984, året jag föddes, så det kanske finns en mening med det, förklarar Petter Johansson.

Artikelbild

| På lördag gör han sin sista arbetsdag på restaurangen. Sedan ska han resa till Singapore för att bygga upp en ny krog tillsammans med stjärnkocken Björn Frantzén.

Nu kan restaurangen alltså titulera sig som Europas bästa, en utmärkelse de nyligen har fått från organisationen Opinionated About Dining.

– Det är väldigt stort och det är speciellt att få det just nu. På lördag gör jag min sista arbetsdag på krogen, berättar Johansson.

– Nu är tanken att jag ska åka till Singapore för att bygga en ny restaurang, som öppnades i november. Målet är att det ska bli en likvärdig krog, också med tre stjärnor, annars hade vi aldrig satsat.