"Känns som vi har gått miste om 80 procent"

Fram till dags dato har Kisaföretaget Karlssons El och VVS haft jobb åt sina anställda, men framöver ser det bra mycket tuffare ut. Antalet nya uppdrag har nämligen sjunkit drastiskt.

31 mars 2020 17:00

– Det märks verkligen på telefonen, det är inte många som ringer just nu, och det känns som att vi har gått miste om drygt 80 procent av de jobb som vi vanligtvis får in. Vi kanske inte korttidspermitterar i dag men det är frågan om vilken dag som helst, förklarar vd:n Henrik Karlsson.

 

Företagen som agerar till följd av coronakrisen avlöser nu varandra. För Karlssons El och VVS handlar det i ett första läge om att minska arbetstiden för sina 17 anställda med 40 procent men beroende på antalet nya jobb som kommer in kan permitteringen utökas. Rörmokare, elektriker, snickare, plattsättare och butikspersonal berörs av åtgärden.

– För att tackla det här försöker vi att göra ännu mer reklam för oss själva, visa att vi finns, men är det ingen som vill ha något gjort i sina hem finns det inte mycket att göra. Alla yrkesgrupper kan ju inte jobba hemifrån.

 

En stor del av företagets verksamhet handlar om helhetslösningar för renovering av badrum. Ett sådant jobb tar, enligt Kisaföretagaren, drygt fem veckor att färdigställa. Nu har en handfull sådana jobb bokats av, något som påverkar mycket.

– Det innebär ett ganska stort avbräck, i alla fall för oss. Vissa kunder har inte velat ha hem oss under rådande omständigheter, vilket vi givetvis accepterar, och andra är oroliga för framtiden. Ingen vet ju hur länge det här kommer att pågå men det kommer helt klart att bli tufft, avslutar Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Dennis Petersson