Efter år av väntan är Hackelhallen invigd

Under lördagen var det en stor dag för Kinda och speciellt Rimforsa då Hackelhallen invigdes med pompa och ståt, men det har varit en lång väg dit.

17 augusti 2019 18:00

– Jag hörde här i dag att det är 30 år sedan som det började diskuteras om ett hallbygge här ute på Hackelområdet, men nu äntligen är vi i hamn och det är en fantastisk dag för Rimforsa och hela Kinda, sa Rimforsa IF:s ordförande Per-Arne Pettersson.

Det har som sagt varit många turer kring Hackel-området och då inte minst om en ny hall.

– Det var 2004 som en arbetsgrupp började titta på Hackelområdet som en plats för fritid och rekreation. Det har varit en lång väg hit till idag när vi inviger hallen, sa kommunfullmäktiges ordförande Anders Ljung (C).

År 2012 kom Hans Måhagen (S) in på den politiska banan i Kinda:

– Det året var vi politiskt enade om att bygga hallen.

Tanken var att bygget skulle igång så fort som möjligt, men utredningar och överklagande fördröjde 25 miljonersbygget ytterligare. För ett år sedan togs första spadtaget.

Tobias Lundh är en eldsjäl i Rimforsa IF både som fotbollsspelare, innebandyspelare och ledare:

– Det här är skitkul. Man har ju levt mellan hopp och förtvivlan genom åren, blir det något med Hackelområdet och blir det någon hall. Nu har vi en kanonfin hall och flera fotbollsplaner här. Allt på ett och samma plats.

Idrottsstrateg Johan Råsbring från Östergötlands Idrottsförbund fanns på plats:

– Jag vill rikta ett stort tack till hela Kinda kommun.

Dagen till ära fanns även förre landslagschefen och RIF-profilen Lars Richt. Han berättade om sin karriär både på plan och utanför.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars-Göran Bexell