Under sommaren kommer Café Sommarro att hålla öppet för servicering precis som vanligt. Café Sommarro drivs av Kisa Frikyrkoförsamling och mycket av personalen på plats sköter om det helt ideellt. Maggan Andersson är caféansvarig och tror på en bra sommar för caféet.

– Starten har varit bra och givetvis hoppas jag på att det fortsätter så under sommaren, säger hon.

Det här blir Maggans fjärde år som caféansvarig. Fikat som säljs har hon och personalen bakat själva, och just att baka och träffa människor beskriver hon som något av det roligaste hon vet.

Artikelbild

| Maggan Andersson är caféansvarig och gör nu sitt fjärde år i den rollen.

– Det bästa är att få träffa så mycket människor som kommer hit. Mötet med människor är alltid kul, säger Maggan Andersson.

Något som har blivit uppskattat av besökarna är musikkvällarna som brukar arrangeras på lördagskvällarna, och i år blir det inget undantag. Från och med nu på lördag och under sommaren, så kommer olika musikarrangemang att uppträda på scenen vid Sommarro. Nu på lördag inleder Gospelfive från Motala, och sist ut är Lyckans Trio den 17 augusti. Men däremellan hinner flera andra band och sångare att uppträda.

När det gäller konkurrens med andra caféer i Kinda så ser Maggan Andersson det mest som roligt att det är många som vågar satsa på sin idé och tycker att många caféer i kommunen är bra.

– Det är klart att vi tänker på konkurrensen men vi ser det inte som att vi konkurrerar mot andra. Jag tror att kunderna räcker till åt oss alla, säger hon.