"Vi har inrättat en krisledning"

"Det är ingen rolig situation", säger Henrik Jedberger, VD på Engströms lastbilar i Kisa efter Scanias beslut att stänga fabrikerna.

30 mars 2020 21:00

Scania har korttidspermitterat personalen på fabrikerna i Sverige under några veckor på grund av coronakrisen. Vi har pratat med Henrik Jedberger som är VD på Engströms lastbilar i Kisa och ställt frågan om det påverkar företaget.  

– I dagsläget är det ingenting som påverkar. Vi har mycket att göra på våra verkstäder, säger Henrik Jedberger. Scania har stängt två veckor och med den tiden som det är sagt nu så är det ingen större utmaning för oss. Det rullar på som vanligt. Men det är ingen rolig situation, det här med corona ligger som en våt filt över verksamheten, vi kan inte fokusera på framtiden. Vi måste förbereda oss på att det kan bli värre. Vi har dock ett bra samarbete med Scania som är tydliga med att vi ska serva kunderna.

Vad händer om Scanias fabriker kommer att hålla stängt under längre tid?

 – Om Scania har stängt längre tid än vad som är sagt, då blir det problem med leveranssituationen under senare delen av året. Skulle vi gå in i en djupare lågkonjunktur så blir det en situation som vi måste utmana. Vi har inrättat en krisledning i koncernen så vi känner oss väl förberedda om vi skulle möta en negativ utveckling. Vi följer utvecklingen dag för dag. Jag är positiv i grunden och tänker att vi i Sverige ska lösa situationen på ett bra sätt. Tillsammans med det paket som regeringen erbjuder så känner jag att vi står ganska väl rustade inför det här, avslutar Henrik Jedberger. 

  

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Marita Andersson