Varför rösta på LPo?

– Vår utgångspunkt är att stoppa nedmonteringen av den svenska landsbygden och vända det till utveckling. Många vill bo på landsbygden men kan inte göra det med de förutsättningar som finns i dag.

Vilka är hindren?

Artikelbild

Pierre Ländell vill bryta upp blockpolitiken i Kinda.

– Beskattningen på drivmedel, närheten till skola, vård, omsorg och arbete. Problemet är också att hus på landsbygden blir fritidshus och då dör näringarna ut där.

Vilka frågor vill ni jobba hårdast för?

– Den mest akuta frågan, och också den svåraste, är distriktssköterskemottagningarna (i Horn och Rimforsa). Det finns en politisk enhet lokalt och då måste vi verka gemensamt för en lösning. Vi vill även behålla ungdomshuset Kåken i Kisa som vi tror är väldigt bra för ungdomar. Och vi vill verka för en F9-skola i Rimforsa i samarbete med Linköpings kommun och Ulrikabarnen.

Vad kan stoppa era ambitioner?

– Blockpolitiken. Vi kommer att verka stenhårt för att vi får en bred block-oberoende majoritet efter valet. Att bryta upp blockpolitiken är väldigt viktigt för mig.

Vilka partier kan ni samarbeta med?

– Jag kan tänka mig ett samarbete mellan S, M, FP och Landsbygdspartiet. Vi går inte in i en koalition med MP, SV eller SD. Det finns inte på kartan.

Vill ni höja skatten?

– Absolut inte. Blir det svåra tider måste vi anpassa den kommunala verksamheten, särskilt inom administrationen. Det har vi varit fruktansvärt dåliga på. Jag ser kommunen som aktiebolaget Kinda och då ska vi också driva det som ett aktiebolag.

Hur ska kommunen agera i Pinnarpsfrågan?

– För mig är det en självklarhet att man ska få bada i Pinnarp. Det enda sättet att lösa frågan är dialog med ägarna till campingplatsen.

Vill du bli kommunalråd?

– För mig är det inte ett självändamål. Men absolut står jag till förfogande.

Hur ser du på de senaste årens turbulens i den lokala politiken?

– Det leder bara till dåliga beslut. Jag tror mer på samarbete än en stark opposition.

Finns det kommunala surdegar som behöver åtgärdas snarast?

– Vi måste rusta upp Hornåbergs camping i Horn.

Vad vill du säga som avslutning?

– Alla som vill bo i Kinda ska kunna göra det på ett bra sätt. För att komma dit är det viktigt att satsa på lokala föreningar genom att stötta och hjälpa. Vi måste också förenkla för företagare och lantbrukare som vill framåt. Vi föreslår också att hela it-biten (Itsam) utlokaliseras till exempelvis Björkfors. Det finns utrymme i skolan där.