Johnson nekar till anklagelser om lögner

Storbritanniens premiärminister nekar till anklagelser om att han skulle ha ljugit för drottningen när han argumenterade för att parlamentet skulle hålla stängt i fem veckor.

12 september 2019 14:09

Skottlands högsta appellationsdomstol beslutade på onsdagen att Boris Johnsons stängning av parlamentet var olaglig. Domen följdes av anklagelser från motståndare som hävdar att premiärministern ljugit när han uppgett orsaken till stängningen när han bad om drottningens godkännande.

Parlamentet stängdes i måndags och ska öppna igen den 14 oktober. Enligt Johnsons motståndare gjordes det för att sätta käppar i hjulet för deras försök att syna Johnsons strategi för utträdet från EU, och i stället göra det möjligt för honom att driva igenom ett utträde ur unionen utan avtal den 31 oktober.

Men Boris Johnson säger på torsdagen att deras påståenden "absolut inte" är sanna. Han kommer i stället att vänta på att regeringens överklagande tas upp i Storbritanniens högsta domstol nästa vecka.

Jag kommer inte att bråka eller kritisera domarna. Det är väldigt viktigt att vi respekterar domarkårens oberoende. De är lärda människor.

Han säger sig ha gott hopp om att regeringen kan nå ett avtal med EU.

Jag har varit till europeiska huvudstäder och talat med våra vänner. Jag tror att vi kan se ungefär var vi kommer att landa, hur vi kan göra det. Det kommer att bli svårt, men jag tror att vi kan klara det, säger han.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT-Reuters