Jakt på misstänkta mördare i svår terräng

Polisen i kanadensiska Manitoba vittnar om svåra förhållanden i jakten på två misstänkta trippelmördare i vildmarken.

Nu deltar också landets flygvapen i sökandet.

28 juli 2019 01:19

Polisen har fortfarande inte några spår efter de två männen, en 18-åring och en 19-åring, som misstänks ha skjutit ihjäl ett turistpar och en man i British Columbia, innan de flydde flera hundra mil i bil.

Bilen hittades utbränd vid samhället Gillam och männen tros därifrån ha flytt vidare till skogs.

Ett plan från flygvapnet har även satts in i jakten på de två misstänkta.

Ridande polisen i Manitoba beskriver på Twitter de svåra sökförhållandena som poliserna har. Förutom träskmark, tätt bevuxen skog och envisa insekter upptäcktes en isbjörn av polisen på lördagen. "Bara en del av det naturliv som man kan träffa på i norra Manitoba", skriver polisen.

Enligt polisen går det inte att utesluta möjligheten att de misstänkta personerna tagit sig ut ur området. Men det finns varken några nya observationer eller ny information som indikerar att männen ska ha lyckats.

Förutom att söka i naturen har polisen också knackat dörr och sökt igenom varje byggnad i området. Totalt har 100 bostäder sökts igenom, liksom ett stort övergivet byggnadskomplex med omkring 600 rum.

Fakta: Tre döda

Polisen i Kanada jagar två män, en 18-åring och en 19-åring, misstänkta för att ha mördat ett turistpar, en australisk man och en amerikansk kvinna, som hittades ihjälskjutna vid en motorväg i British Columbia den 15 juli.

Fyra dagar senare upptäcktes en död man, 50 mil bort, som männen också misstänks ha dödat.

18-åringen och 19-åringen lämnade sitt hem på Vancouver Island i sydvästra Kanada i en husbilspickup i början av juli. När fordonet hittades utbränt den 19 juli, inte långt från platsen där det tredje offret hittades, anmäldes männen först som försvunna.

Två dagar senare fångades de på bild av en övervakningskamera vid Meadow Lake i provinsen Saskatchewan, mer än 200 mil öster om det utbrända vraket, vilket fick polisen att ändra deras status från "saknade" till "brottsmisstänkta".

Det senaste spåret efter männen är från i måndags, då en utbränd bil hittades utanför Gillam, ytterligare 130 mil västerut.

Sedan dess har en intensiv jakt på männen i området pågått.

Källor: CBC, The Globe and Mail

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gustav Sjöholm/TT