Djur Engagemanget för den bortsprungna colombianska landslagshunden Leela är stort. En insamling för att bistå husse och matte i sökandet efter hunden har i dragit in runt 120 000 kronor, rapporterar lokala medier.

Vi är många som vill att de inte ska bli skuldsatta för det som hänt och förhoppningsvis så hittar de sin hund snart, säger Mimi Jönsson, initiativtagare till insamlingen till HD/Sydsvenskan.

Leela, som är en Shetland sheepdog, försvann förra veckan när hon blev skrämd under en promenad med sin ägare. Hunden besökte Kristianstad för att tävla i agility-VM. De insamlade pengarna ska bli ett stöd till ägarna så att de kan vara kvar i Sverige till dess att hunden hittats.

Vi har också hjälpt dem med att få tag i en bil de kan använda och internetabonnemang så att de kan kommunicera, säger Mimi Jönsson.

Mängder av människor har hjälpt till i sökandet av hunden. Hon har setts både rent visuellt och så kallade id-hundar har också känt doftspår. Allmänheten uppmanas att inte försöka fånga henne.