Vid klockan 14.30 på lördagen var det över. Den gamla bron över järnvägen på väg 1136, strax om Norsholms gård, låg bortsprängd i delar över järnvägsspåret.

– Allt har gått enligt planerna, över förväntan faktiskt då vi ligger 30 minuter före tidplanen, berättar Örjan Sjölund vid Trafikverket, som är projektledare för rivningen av bron.

Det var i början på november som den gamla bron fick stängas av akut. Detta efter att man hittat sprickor i bron efter en kontroll.

Artikelbild

– Vi har jobbat dygnet runt med den här sprängningen i tre veckors tid nu, så det känns skönt att det snart är över, säger Örjan Sjölund.

Under lördagskvällen arbetade Trafikverket med att röja bort delar från spåret.

– Spåret var skyddat med stock- och sprängmattor och bör inte ha påverkats, men vid klockan 20 i kväll kommer vi att genomföra besiktning, och först därefter vet vi om arbetet är avslutat. Det är inte över förrän the fat lady sings, så att säga, säger Örjan Sjölund.

Om spåret har klarat sig utan skador kommer tågtrafiken att vara igång igen klockan 08 på söndag. Hur lång tid det tar tills Norsholmsborna får tillbaka en bro är dock oklart.

Artikelbild

– I mars kommer det att lyftas på en militärbro temporärt. Men hur lång tid det tar till dess en riktig bro är på plats kan jag inte svara på, säger Örjan Sjölund.