Minst 80 människor miste livet och över 460 skadades i dådet, som visade att terrorgrupper att slå till även i Kabuls mest säkra distrikt där presidentpalatset och utländska ambassader huserar.

Det internationella samfundet måste sätta press på regeringen och tvinga den att avgå, säger Niloofar Nilgoon, en av relativt många kvinnor som deltog i protesten.
Den är inte kapabel att leda landet.

Totalt samlades över 1 000 demonstranter under fredagsmorgonen i närheten av platsen där bilbomben detonerade. Det var när några av dem försökte ta sig förbi en avspärrning och marschera mot presidentpalatset som polisen började skjuta varningsskott och använda vattenkanoner.

Fyra personer dödades och flera skadades i sammandrabbningarna, enligt sjukhusuppgifter.

Många demonstranter stämde även in i kraven på att regeringen ska avrätta fångar från den talibananknutna grupp som underrättelsetjänsten pekat ut som ansvarig för dådet.

President Ahsraf Ghani väntas, enligt källor till AFP, godkänna att elva talibananknutna fångar avrättas som en hämnd för dådet. Talibanerna hävdar att de inte är inblandade och har varnat regeringen för att göra verklighet av planerna.