Succé för Luciakröningen

Den största och bästa Luciakröningen någonsin i Finspång. Så kan man summera lördagskvällens traditionella julkonsert i Risinge kyrka.

11 december 2016 06:45

– För första gången tog vi entré till vår Luciakröning och tanken med det var att få möjlighet att satsa lite extra på artister och underhållning i samband med kröningen, berättade Arne Karlsson från arrangerande Lions Club i Finspång.

Och nog blev det lite extra alltid, med artisten Aminah Al Fakir i spetsen. Hon bjöd publiken på underbart klar och fin sång, nästan lite änglalika toner inne i kyrkan. Förutom Aminah bjöds publiken suverän sång av Stal-kören och Lunnevads stråkensemble. Lägg därtill Mariagårdens barnkör, som med sina unga röster blev ett mycket fint inslag i den pampiga repertoaren vid årets Luciakröning.

Ett spännande inslag var också Dansakademiens dansare, som med sina insatser både framme vid altaret och i gången mitt i kyrkan, förstärkte några av Aminah Al Fakirs sånger.

Trots att man tog entré, så kom det ungefär lika mycket publik i år som i fjol, det vill säga cirka 400 personer.

– Det kändes jätteroligt att det kom så många trots entrépengen, summerade Arne Karlsson. Och eventuellt överskott kommer vi dels att satsa på barn och ungdomar i Finspång samt till Barncancerfonden Öst.

Årets Luciakröning sköttes som vanligt av "Årets företagare i Finspång", som i år var Jan Karlsson från JK Skog & Maskingrävning och som fick assistans vid själva kröningen och ljuständningen av förra årets Lucia Evelina Calner.

Musiken under kvällen var mycket omväxlande, eller vad sägs om bland annat Tomtarnas julnatt, Tänd ett ljus, Game of Thrones, Jag såg mamma kyssa tomten jag, Heliga natt, Bereden väg och Decembernatt.

Hur ser Luciaprogrammet ut?

– Redan under den här söndagen kommer vi att åka runt med Lucian och tärnorna till ett antal äldreboenden här i Finspång och på tisdag, på själva Luciadagen, kommer Luciatåget att besöka ett 20-tal olika företag i Finspångstrakten, det vill säga ungefär samma program som vi brukar ha.

Julkonsert

Traditionellt arrangerade Lions Club Finspång, en julkonsert med kröning av Finspångs Lucia Linnéa Andersson i Risinge kyrka på lördagskvällen. Dessutom medverkade artisten Aminah Al Fakir, Stal-kören, Mariagårdens barnkör, musikalartisten Linnéa Redblad, pianisten Marcus Österlund, Dansakademien, stråkensemble från Lunnevad samt dirigenten och musikledaren Erika Malmvind.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sören Boström