Fem röster om Donald Trump

Snart får USA en ny president. TT frågade fem amerikaner vad de tycker om Donald Trump.

14 januari 2017 09:13

Ashley Matthews, 17, New York, student

Det suger att Trump blir president, han bryr sig inte om alla och har ingen respekt för kvinnor. Jag förstår inte hur kvinnor kunde rösta på honom efter alla nedsättande saker som han sagt. Men han har ju lyckats bra med sina egna affärer, så han kommer kanske att hjälpa företag och skapa fler jobb.

Andrew Columbia, 52, Palm Bay, pensionerad polis

Trump har en burdus framtoning, men inombords är jag säker på att han känner starkt för USA. Han är miljardär, varför skulle han vilja bli president om han inte vill hjälpa USA? Hans erfarenhet av affärer kommer att vara avgörande för att bygga upp USA ekonomiskt igen.

Arturo Treakoua, 34, New York, jobbar på restaurang

Jag röstade inte på någon av kandidaterna. Trump kommer inte att bli en bra president, han är en rik affärsman som bara vill göra saker bättre för andra människor med pengar. Jag bryr mig inte om allt han säger om Mexiko, trots att jag är född där. Bryr mig inte om USA heller, jag bryr mig bara om mig själv.

Mary Peck, 52, White Plains, hemmafru

Det finns inga ord som räcker till för att förklara hur jag känner för Donald Trump. Jag är förkrossad, och jag skäms å USA:s vägnar. Vi har ingen aning om vad som väntar oss, men det verkar vara ny dramatik varje dag. Det enda bra med det här är att folk kanske kommer att engagera sig mer politiskt.

Sima Lyubarskaja, "tillräckligt gammal", New York, sömmerska

Jag röstade givetvis på Donald Trump. Självklart! Han är en bra chef och kommer att se till så att det skapas fler jobb i USA. Hoppas på att vanliga människor ska få det bättre nu.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
New York, TT:s utsända