På Twitter skriver den nytillträdda presidenten att en intensiv vecka med fokus på jobb och säkerhetsfrågor är planerad.

Den här veckan kommer vi att prata om handel. . . Och vi kommer att prata om invandring och nationell säkerhet, säger Trumps stabschef Reince Preibus till tv-kanalen Fox News.

Frihandel?

På måndagen åt Donald Trump frukost med företagsledare inom tillverkningsindustrin, ska lyssna till en underrättelsebriefing, möta fackföreningsledare, hålla en mottagning för högt uppsatta kongressledamöter och träffa talmannen Paul Ryan. Dessutom ska han skriva under så kallade exekutiva order, en typ av beslut som en president kan fatta, flera med fokus på att omintetgöra företrädaren Barack Obamas politik. Den första sådana rör USA:s tillbakadragande ur frihandelsöverenskommelsen Stillahavsavtalet, skriver nyhetskanalen CNN.

Enligt Trump, som sagt att han alltid ska sätta Amerika först, har samtalen med Kanadas och Mexikos ledare om nya villkor för ett annat viktigt frihandelsavtal, Nafta, redan startat. Den 31 januari väntas Mexikos president Enrique Peña Nieto till Washington DC - då står sannolikt bygget av den omtvistade gränsmuren också på agendan.

Veckan präglas också av Trumps första besök av en utländsk regeringschef, nämligen Storbritanniens Theresa May som kommer på fredag. De två ska avhandla Ryssland, Nato och ett bilateralt handelsavtal efter att Storbritannien lämnat EU, skriver Financial Times.

Till Jerusalem

På måndagen ska Donald Trump även tala med Egyptens president Abdel al-Fattah al-Sisi per telefon, enligt Vita huset.

Men redan i helgen inledde Trump sin utrikespolitiska bana med ett telefonsamtal med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu. Under valkampanjen sade Trump att USA:s ambassad ska flyttas från Tel Aviv till Jerusalem, men uttalanden från Vita huset har nu tolkats som att USA tvekar. Det är ett kontroversiellt beslut, eftersom både israeler och palestinier gör anspråk på staden och en ambassadflytt kan skada fredsprocessen allvarligt.

Parallellt måste Trump få senaten att skynda på godkännandet av hans nominerade ministrar - hittills har bara två gått igenom. Han måste även hantera en begäran som över 200 000 landsmän skrivit på om att han ska lämna ut sina deklarationer. I helgen sade hans rådgivare Kellyanne Conway till ABC News att det inte kommer ske, och på måndagen uppgav hon att det inte kommer ske förrän den revision som Trump nu genomgår har avslutats.