Nu består den av en stor gräsplan, två slitna däckgungor i en träställning och ett litet lekhus som sett sina bästa dagar för ungefär 20 år sedan.

– Rusta upp den! föreslår ett helt gäng med barnfamiljer i ett medborgarförslag till Boxholms kommun, undertecknat med ett 30-tal namn.

– Det är en perfekt plats, säger Maria Sjöstedt, som bor på Orrvägen och är en av dem som satt ihop förslaget.

Artikelbild

| Rejäla ytor, men kanske är skicket sämst i Boxholm.

– Den ligger så bra till, det finns ingen trafik där. Ytan är stor och skogsområdet finns alldeles intill.

Här finns inte mycket att roa sig med i dag: en instabil gungställning och ett lekhus med rutschkana som både saknar färg och kan ge stickor, menar gruppen.

– Den är nog inte ens godkänd, säger Maria Sjöstedt.

Ett par fotbollsmål står också här, ditställda av några grannar. Kanske är det den lekpark i Boxholm som är i allra sämst skick, skriver förslagsställarna, men det skulle kunna bli en attraktiv lekpark som lockar barnfamiljer även från andra håll, menar de.

Artikelbild

| Ett gammalt lekhus i ena änden och gungor längst bort i andra.

– Man kunde tänka sig en motorikbana och en fin klätterställning, nya lekredskap, bra bänkar att sitta på, säger Maria Sjöstedt. Ta vara på ytan!

Hur kommunen kommer att ställa sig till förslaget är för tidigt att säga.

– Jag kan inte föregripa utredningen, säger Fredrik Svaton som är administrativ chef i Boxholm.

Det är nu kommunfullmäktige som beslutar hur vidare utredning av förslaget ska göras. Först efter beredningen kommer förslaget tillbaka till fullmäktige för beslut.