Boken nästan slutsåld på ett par månader

I början av februari i år släpptes "Jalles Nöjesmemoarer 1988-2018" i 100 exemplar. Nu är nästan alla böckerna sålda.

5 april 2019 09:50

– Min dröm var att sälja 100 böcker under hela 2019. Så det är ju fantastiskt att nästan alla böcker har gått åt på mindre än två månader, säger författaren Jalle Swanö. 

Han är jätteglad över responsen. Flera personer har stannat honom på gatan och mejlat honom om boken.   

– Lättläst, rolig och perfekt som toaläsning, är några av de sakerna jag har fått höra.

Jalle började skriva sina memoarer 2014. Boken kretsar runt hans år i nöjesbranschen i Motalatrakten sedan 1989. Han är ett välkänt ansikte för Tjällmoborna. 

Han bodde i Tjällmo under 20 år, från 1980 till 2000. Sedan fick han jobb som chef i Motala folkets Park, och flyttlasset gick till Motala. Hans fru Christina är från Tjällmo och de träffades via simskolan vid Småängsbadet 1974. Jalles pappa, Gunnar, var simlärare och och Jalle var simlärarassistent. Till sommaren har de hängt ihop i 45 år. 

– När vår första son föddes trivdes inte min hustru i betongen utan längtade hem till Tjällmo där hon var uppvuxen, förklarar Jalle.

– Jag skrev på boken i över fyra år med början den 13 oktober 2014, eftersom det då var exakt 25 år sedan jag gjorde min första offentliga spelning. Datumet var kanske inte det bästa, Fredagen den 13:e, på Statt i Motala 1989 tillsammans med Clabbe, säger han och skrattar.

Jalle har flera minnen från sin tid i Tjällmo som nämns i boken. 

– Jag minns speciellt alla Knattediscon i bygdegården, de finns kvar i minnet fast det är 25-30 år sedan. Tjällmobarnen gick man ur huse för ett par timmars bus, dans, tävlingar och godisregn. Minns även den första spelningen som jag fick av Tjällmos egna knutteklubb, Tylemo Riders. Sedan gjorde jag även två "Påsk-Galor" i Bygdegården som jag minns med välbehag. Tjällmoborna ställde upp mangrant och det kom över 300 personer båda gångerna. 

Enligt Jalle finns det inte mycket ont om Tjällmobor i boken. 

– Det är inte så många Tjällmobor som får någon smocka i boken. Det finns inte speciellt många elaka i denna härliga by. Har frågat runt 95 procent av alla som jag skriver om i boken, om det är okej att ta med den eller den händelsen där deras namn nämns. Lite klagomål kanske man får framöver men det har jag räknat med.   

Jalle och förlaget "Alla Format i Vadstena" planerar att trycka upp minst 50 exemplar till.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulrika Johansson