"Besatt" rektor gripen för övergrepp

Rektorn för en koranskola utanför Bangladesh huvudstad Dhaka har gripits misstänkt för att ha våldtagit åtminstone ett dussin av sina elever. Han erkänner handlingarna men hävdar att han var "besatt av satan".

5 juli 2019 16:35

Historien uppdagades efter att en tioårig flicka sett ett tv-inslag om sexuella övergrepp och berättat för sin mamma att rektorn gjort samma sak med henne.

Vi upptäckte att han våldtagit och begått övergrepp mot minst tolv flickor på koranskolan, säger Kazi Samser Uddin, polischef vid specialstyrkan RAB.

Händelsen orsakade stor bestörtning i lokalsamhället och hundratals samlades snabbt i en spontan demonstration för att kräva att rektorn, som även är imam i den lokala moskén, får ett strängt straff.

Rektorn har erkänt handlingarna men anser att han ändå bör betraktas som oskyldig eftersom han var "besatt av satan".

Gripandet kommer bara månader efter att Bangladesh skakats av mordet på 19-åriga studenten Nusrat Jahan Rafi på en koranskola i staden Feni.

Rafi hade vägrat dra tillbaka den polisanmälan där hon anklagade skolans rektor för sexuella övergrepp. Som straff dränktes hon i fotogen och brändes levande.

16 personer har åtalats för mordet. Åklagaren har yrkat på dödsstraff.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT-AFP