Hon blir årets pedagog i kommunen

2019 är utmärkelsernas år för Karin Nielsen Lundin. Till Årets skolbibliotek kan hon också lägga Årets Åtvidabergspedagog.

"Jag har världens guldjobb", säger Karin Nielsen Lundin som nu får utmärkelsen årets Åtvidabergspedagog för engagemang och stort hjärta i sitt arbetet som skolbibliotekarie på Alléskolan.

"Jag har världens guldjobb", säger Karin Nielsen Lundin som nu får utmärkelsen årets Åtvidabergspedagog för engagemang och stort hjärta i sitt arbetet som skolbibliotekarie på Alléskolan.

Foto: Lotta Willsäter

Åtvidaberg2019-11-14 16:00

Barn- och utbildningsutskottets ordförande Joakim Magnusson (C) ringde i veckan för att meddela Karin Nielsen Lundin att hon utsetts till Årets Åtvidabergspedagog.

–  Jag visste inte vad jag skulle säga. Jag hade inte ens tänkt på att jag kunde få priset, säger Karin Nielsen Lundin. 

Motiveringen är lång, välskriven och kryddad med många fina omdömen; "Karin har en kraft och en arbetsglädje som smittar av sig till såväl elever som medarbetare. Med stort hjärta och engagemang har hon under många år drivit på utvecklingen av skolans pedagogiska verksamhet..."

Vidare framgår bland annat att Karin arbetar målmedvetet och har höga ambitioner för alla elever, oavsett förutsättningar. Till det läggs att skolbiblioteket i år utsetts till Årets skolbiblitek. 

Karin Nielsen Lundin själv är ödmjuk.

–  Vi är ju ett helt team här, säger hon och framhåller sina kollegor. 

– Men jag är förstås glad över priset. Det är kul att skolbiblioteket uppmärksammas som en pedagogisk plats. 

Den platsen har Nielsen Lundin varit med och byggt upp. När hon anställdes 2012 var det gamla skolbiblioteket nedpackat i kartonger. Idag är skolbiblioteket väl integrerat på Alléskolan för elever i särskolan samt mellan- och högstadiet och samverkar med övriga pedagoger. 

– Vi har en väldigt tillåtande miljö här och vi inspirerar varandra. 

Vad driver dig som pedagog? 

–  Att få varje elev att växa till den man vill bli. Får man till läsningen så kan man göra den resan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!