Efterlyses: förslag på stipendiater

Kommunen vill ha hjälp. "Kom med förslag till årets stipendier", säger Anna-Lena Grusell, ansvarige verksamhetschef.

Dessa fick kommunens stipendier och utmärkelser 2018. Nu vill kommunen ha hjälp med förslag på vilka som ska få årets utmärkelser.

Dessa fick kommunens stipendier och utmärkelser 2018. Nu vill kommunen ha hjälp med förslag på vilka som ska få årets utmärkelser.

Foto: Lotta Willsäter/Arkiv

Åtvidabergs kommun2019-10-13 14:00

–  Det har gått trögt i år att få in nomineringar. Vi har information på vår hemsida och på Facebook, men det har inte gett så mycket.

Det konstaterar Anna-Lena Grusell, verksamhetschef med ansvar för kultur, fritid och turism i Åtvidaberg. Hon handlägger bland annat kommunens stipendier; kulturstipendiet, Åtvidabergsplaketten (för idrottslig prestation) samt Årets förening. 

Med utmärkelserna följer förutom äran, 10 000 kronor, diplom och en middag med kommunfullmäktiges presidium i samband med utdelningen i december. 

Anna-Lena Grusell vill nu uppmana åtvidabergare att lämna in förslag. Alternativet är att det politiska samhällsbyggnadsutskottet får gå på egna förslag. Eller att stipendierna bara kommer att delas ut vartannat åt. 

–  Vi har diskuterat det om inte intresset är större. Tanken är att det är privatpersoner och föreningar som ska nominera. 

Förhoppningen nu är att det ska strömma in förslag på personer och föreningar som gjort bra ifrån sig under året. 

– Det brukar komma mycket förslag när Corren skriver. Vi har hellre för mycket än för lite förslag att välja bland.

Hur gör man för att nominera någon?

–  Det är enkelt. Man kan mejla eller lämna in förslag i brev till kommunen. Det ska finnas med en kort motivering till förslaget. Sista dag är den 25 oktober. 

Förra året gick kommunens utmärkelser till Carina Evertsson (kulturstipendiet), Åtvidabergs drill, grupp A (Åtvidabergsplaketten) samt till Björsäters sportklubb (Årets förening). 

Karta: Åtvidaberg
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!