Beskedet: Börjar bygget under hösten

Kvartilen Fastigheter AB är redo att dra igång bygget av ett fyrvåningshus på Bysjöstrand.

Här mellan Bysjön och villorna på Bysjöstrand ska ett fyrvåningshus med tio bostadsrätter byggas. Grundläggning ska ske under hösten, enligt exploatören Kvartilen Fastigheter AB.

Här mellan Bysjön och villorna på Bysjöstrand ska ett fyrvåningshus med tio bostadsrätter byggas. Grundläggning ska ske under hösten, enligt exploatören Kvartilen Fastigheter AB.

Foto: Lotta Willsäter

Åtvidabergs kommun2019-09-14 15:00

Det säger Kvartilen Fastigheters vd Rikard Jakberg. Han är lättad när han räknar upp flera stora delar som bockats av inför byggstart: 

– Bostadsrättsföreningen är etablerad, alla avtal med köpare är tecknade, bankgarantierna är klara. Idag (läs fredag, reds anm) sätter vi sista spiken i upphandlingar av entreprenörer också. 

Rikard Jakberg uppger att nio av sammanlagt tio bostadsrätter är sålda. Den tionde tar Kvartilen själv. 

Projektet att bebygga Bysjöstrand har tagit tid. Kvartilen köpte marken av kommunen under 2018 och skulle enligt köpeavtalet vara färdiga med grundläggning i juni. Så blev det inte.

– Marknaden har varit begränsad, uppger Rikard Jakberg. 

Försäljningen av bostadsrätter gick långsamt och har följts av arbetet att forma bostadsrätterna efter köparnas önskemål. Beslut om ett nytt bygglov, inom gällande detaljplan togs nyligen. 

Med det har Kvartilen också fått medgivande om tidsförlängning för grundläggningen. Tidigare datum i juni flyttas fram till 31 mars 2020. 

– Vi kommer att har startmöte med kommunen inom kort, säger Jakberg som räknar med att komma igång med markarbeten och grundläggning innan vintern. 

– Det känns fantastiskt att vi är här nu. Det har varit en enormt lång resa. Vi ser Åtvidaberg som en fantastisk boendeort med fin natur och tillgänglighet. Vi hoppas att få möjlighet att genomföra andra projekt här.

Inflyttning på Bysjöstrand är som tidigare planerad till efter sommaren nästa år. 

Karta: Bysjöstrand
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!