Polis och vaktbolag är inga barnvakter

Jag bor i Bergaområdet och förra veckan när jag kom ner till Berga centrum var två av vårdcentralen stora fönster sönderslagna.

Insändare2021-06-12 13:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är inte första gången det händer. För en tid sedan var flera fönster i fastigheten där vårdcentralen finns krossade.

Alltid när man kommer till centrum ”flyter” det omkring ett gäng ungdomar och uppenbarligen ställer några av dem till en del ofog, stör och trakasserar.

Det ser i mina ögon ut som att de flesta är under 18 år och då blir min nästa undring: var är föräldrarna? Sitter de hemma framför teven och tror att allt är bra eller är de helt enkelt rädda för sina ungdomar? 

Det är ju faktiskt så att polisen och vaktbolagen inte är till för att vara barnvakter till våra barn, till de fyllt 18 är de föräldrarnas ansvar. Jag antar att detta inte är unikt för Berga, men de andra områdena i Linköping vet jag inte tillräckligt för att ha en åsikt om.

Vidare misstänker jag att för varje ”hyss” som görs kommer Sverigedemokraterna ett steg närmre regeringsmakten. Tänk på det.