Inga nya dödsfall – och oförändrat på sjukhusen

Inga personer med konstaterad covid-19 har rapporterats avlidna i länet det senaste dygnet – och antalet patienter på sjukhusen är ungefär lika många som de senaste dagarna.

Östergötland 30 juni 2020 14:37

Region Östergötlands senaste statistik visar att 31 bekräftat covid-19-smittade vårdades på sjukhus på tisdagen. 24 av patienterna fanns på vårdavdelning och 7 på intensiven.

Siffrorna för respektive sjukhus såg ut så här: På Universitetssjukhuset i Linköping vårdades 12 personer på vårdavdelning och 4 fick intensivvård. På Vrinnevisjukhuset i Norrköping fanns 9 patienter på vårdavdelning och 3 på intensiven. På Lasarettet i Motala vårdades 3 personer på vårdavdelning.

Sammanlagt 3 330 personer har testat positivt för viruset sedan utbrottet i våras och 671 patienter med konstaterad covid-19 har skrivits ut från länets sjukhus – där trycket ändå har varit högt de senaste dagarna. Det har inte med ett ökat antal covidpatienter att göra utan kan, enligt Region Östergötland, relateras till värmen.

– Är det fint väder är fler ute och gör saker som kan förorsaka olyckor eller andra händelser. Men värmen i sig är en faktor som påverkar våra skörare patienter. Det är viktigt att dricka och hålla sig i skuggan. Så det är inte covid som pressar oss utan det vanliga sjukvårdsbehovet, sa Region Östergötlands sjukvårdsledare Jessica Frisk på måndagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Samuel Villius

Ämnen du kan följa
Coronautbrottet - Sjukvården
Östergötland

Ett nytt dödsfall i covid-19 i länet

Östergötland

Nu ska coronasmittade personer göra egen smittspårning

Östergötland

Coronautbrottet: Två nya dödsfall i länet

Östergötland

Smittskyddsläkaren frågande till besked om antikroppar

Östergötland

Beskedet: Ytterligare två personer avlidna i länet

Visa fler
Läs mer!
Östergötland

Ett nytt dödsfall i covid-19 i länet

Östergötland

Ett nytt dödsfall i covid-19 i länet

Politik

Finlands president: Det är inte mot Sverige

Hälsa och sjukvård

Tidiga test osäkra – du kan behöva ta om

Hälsa och sjukvård

Handtvätt och avstånd stoppade influensan

Visa fler