Hela Mjölby kommun växer så det knakar

En av framgångsfaktorerna för vår kommun är att ingen plats utarmas utan vi växer i hela kommunen, skriver kommunstyrelsens ordförande.

En av framgångsfaktorerna för vår kommun är att ingen plats utarmas utan vi växer i hela kommunen, skriver kommunstyrelsens ordförande.

Foto: Daniel Cannervik

Insändare2021-12-03 11:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Kort sagt" (29/11):

Insändarskribenten saknade planer på utbyggnation i Väderstad i en artikel om nya detaljplaner, men visst finns det planer även för Väderstad. En av framgångsfaktorerna för vår kommun är att ingen plats utarmas utan vi växer i hela kommunen. I Mjölby tar vi nu fram nya områden på östra stadsdelen då tomtkön är lång. I Mantorp släppte vi nya tomter i förra veckan, de gick åt direkt och det är inte längesen vi släppte 15 nya tomter i Skänninge som gick åt på en timme. Dessutom har vi de senaste åren även haft ett bra bostadsbyggande på landsbygden. 

Nu är det äntligen dags för Väderstad också. Först ut är Stationsgatan som kommer ut innan årsskiftet, där finns det möjlighet till par-, rad- eller kedjehus. Till våren kommer även det nya villatomtsområdet runt Storgårdsvägen med cirka 70 villor. Detta blir ett bra tillskott för Väderstad som möjliggör för både inflyttning och nya flyttkedjor när man vill bo kvar i Väderstad men kanske flytta från sin villa. Dessutom kommer vi att bygga en ny förskola i Väderstad under nästa år, så att det finns alla möjligheter för Väderstad att fortsätta blomstra.