Begärs häktad efter attacken: "Finns inga tveksamheter"

Efter knivdådet i Kisa kunde polisen gripa en man i 25-års åldern hemmahörande i Kinda. Nu har åklagaren begärt mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Mannen som kunde gripas efter knivattacken i Kisa har nu begärts häktad av åklagare. Förhandlingar förväntas pågå under måndagen.

Mannen som kunde gripas efter knivattacken i Kisa har nu begärts häktad av åklagare. Förhandlingar förväntas pågå under måndagen.

Foto: Märta Svensson

Kisa2020-07-26 15:10

Det var på eftermiddagen, strax innan 16.00, som en man attackerade en butiksägare på Storgatan i Kisa. Butiksägaren blev knivskuren och fick ett jack längs stora delar av underarmen, meddelade räddningstjänsten.

undefined
Det var vid livsmedelsbutiken Alsaloom Livs som den nu misstänkta mannen i 25-års åldern gick till attack.

Den misstänkta mannen anhölls senare under torsdagskvällen och utredningen togs över av Åklagarkammaren i Linköping. Därefter begärdes mannen häktad under söndagen och häktningsförhandling förväntas nu äga rum under måndagen. Enligt ansvarig åklagare Erik Gunneland Dahlbäck är mannen tidigare känd för polisen.

Hur säker är du på att han häktas i dag?

– Det hoppas jag, det tror jag, det räknar jag med. Visst är det domstolens prövning men jag bedömer att det inte finns några tveksamheter i det här fallet, svarar Gunneland Dahlbäck.

Det misstänkta mannens försvarare är advokaten Pierre Frennesson.

– Jag kan inte uttala mig i dagsläget på grund av förundersökningssekretessen men beroende på vad som händer under häktningsförhandlingarna kanske jag kan säga något senare i dag.

Karta: Storgatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!