Alla skolor i kommunen stängs efter hot

Samtliga åtta skolor och förskolor i Valdemarsviks kommun håller stängt under torsdagen efter att ett hot kommit in riktat mot verksamheterna.

18 september 2019 20:15
Det är ett brev som innehåller ett grovt hot. Det här är polisanmält förstås, jag kan inte gå in närmare på vad hotet består i, säger Monika Hallberg, kommunchef på Valdemarsviks kommun, till TT.

Hon uppger att det inte handlar om något bombhot. Under onsdagskvällen informerades vårdnadshavare om att eleverna får stanna hemma, vilket Norrköpings Tidningar var först att rapportera. Åtgärden kommer efter beslut från kommunen och inte på uppmaning av polisen, enligt Monika Hallberg.

Det är för att vi ska säkerställa att vi kan ta hand om elever och barn som blir oroliga när situationen är som den är.

Kommunen kommer också att sätta in väktare i skolorna så snabbt det går, enligt kommunchefen som hoppas hålla verksamheterna öppna igen på fredag. Polisen har upprättat en anmälan om hot mot grupp.

Man har inlett en utredning med anledning av de här uppgifterna. Det har inte föranlett några vidare åtgärder, vi kommer inte att finnas på plats, men sedan kan saker alltid ändra sig, säger polisens presstalesperson Monica Bergström.

Hon beskriver att hotet verkar vara generellt hållet och inte riktat mot någon enskild person. Hon betonar också att åtgärden att stänga skolorna är kommunens eget beslut.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT