Åklagare: Mycket talar för åtal mot SD-ledamot

Det är troligt att Sverigedemokraten Patrick Reslow kommer att åtalas misstänkt för bedrägeri, uppger chefsåklagare Joakim Zander, som har lett den nu färdigställda förundersökningen mot riksdagsledamoten.

Det betyder inte att jag kommer att väcka åtal, men det är mycket som talar för det, säger Zander, till SVT.

21 oktober 2019 16:11

Förundersökningen har skickats till Patrick Reslow, som fram till den 1 november har möjlighet att invända mot innehållet. Huruvida någon invändning kommer kan riksdagsledamotens försvarsadvokat Jan-Anders Hybelius inte svara på ännu, eftersom han inte tagit del av utredningen.

Först måste jag läsa den, säger han till TT.

Reslow är misstänkt för att ha låtit skattebetalarna stå för boendekostnader under flera tjänsteresor där hans familj varit med. Ett antal hotell har uppgett att riksdagsledamoten bokat in flera personer för sina vistelser, men han har inte gjort några avdrag för medföljande när han yrkat på ersättning från riksdagen.

Uppgifterna kom fram i samband med att Aftonbladet granskade riksdagsledamoten förra året.

"Precis som tidigare följer vi ärendet noggrant, och avser invänta ytterligare information kopplat till resterande delar av den pågående rättsprocessen", heter det i en skriftlig kommentar till TT från Sverigedemokraternas presschef Henrik Gustafsson.

Misstankarna om bedrägeri i samband med en tjänsteresa till Singapore, som också riktats mot Reslow, har lagts ned av Zander.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT