Olika lån som hjälper på olika sätt

21 december 2021 10:06

När du står i en tuff sits, som gör att du kan behöva tillfällig hjälp ekonomiskt sätt, så finns det flera olika lån att ansöka om. Några grundfrågor är hur mycket pengar behöver du låna och hur snabbt skulle du behöva dem?

Olika typer av snabblån blir allt vanligare idag, bland annat för att det kan vara mer enkelt att få denna typ av beviljad och om lånet blir beviljat så har man vanligtvis pengarna inom ett dygn, för att användas till den nödsituation som uppstod. 

Däremot ska man vara beredd på att denna typ av lån oftast kommer med en relativt hög ränta. Vilket bland annat beror på att pengarna levereras till låntagaren på kort tid och att det krävs färre säkerheter för att få lånet beviljat.

Hur stor summa pengar är du i nöd av?

Snabblån är även ofta förknippade med lägre summor, som ska återbetalas månaden efter att man har lånat pengarna. Om du behöver låna större summor, så kan det löna sig om du tittar på andra alternativ. På Lånoo finns olika alternativ för dig och det kan vara en god idé att jämföra mellan olika alternativ.

Hur mycket pengar du får låna och till vilken ränta beror bland annat på hur stor inkomst du har i dagsläget, hur länge du har varit anställd och om du har några betalningsanmärkningar. Om du har en god kreditvärdighet kan du låna pengar till en lägre ränta. Och om du har råd att betala tillbaka lånet snabbt kommer många långivare att erbjuda dig ett bra erbjudande på räntan.

Oavsett hur mycket du kan låna och hur snabbt du får tillgång till pengarna, så gör inte misstaget att låna mer pengar än du behöver. Ansök inte om högre summa än du behöver. Det är bättre att återkomma för ny ansökan längre fram, om det skulle behövas.

Alla lån kostar pengar

Visst kan det vara lockande att ansöka om ett större lån än vad man egentligen behöver, men kom ihåg att detta bara kommer att öka det belopp som du måste betala tillbaka i slutändan. Det tillkommer ju alltid ränta och andra avgifter, med andra ord effektiv ränta. Och när du gör en jämförelse med hur mycket lånet kommer att kosta dig, så är det just den effektiva räntan du ska titta på.

Sträva efter att betala av så mycket som möjligt i månaden, så du inte bygger på med mer ränta och avgifter. Vilket kommer göra att ditt lån kostar dig ännu mer. I en svår situation är det naturligt att vilja hitta en utväg så snabbt som möjligt. Men innan du tar steget och tecknar dig för ett snabblån ska du se till att du förstår alla kostnader som är inblandade.

Från

lånoo.se