Fortsatt populärt med kryptovalutor år 2022

7 januari 2022 16:06

Att investera i kryptovalutor är populärt och har potential att ge en bra avkastning om du träffar rätt. Samtidigt som det blir allt mer lättillgängligt och enklare att handla med kryptovalutor finns det många utmaningar. 

En utmaning är att välja plattform för handel. Tyvärr finns det falska webbplatser och utstuderade metoder som lett till att olika personer förlorat stora summor pengar. 

Investera i kryptovaluta kan vara en utmaning

Innan du börjar handla med olika kryptovalutor är det bra att sätta sig in i olika metoder och läsa på om risker och fördelar. Som nybörjare kan det vara svårt att sätta sig in att handla och investera i kryptovalutor. Det är bra att välja en plattform för handel som även har utbildningsmaterial och guider som gör att du kan lära dig mer.

Mest lönsamt har det varit med långsiktiga investeringar samtidigt som det är svårt då det finns en stor volatilitet. Det vill säga att kursen svänger kraftigt och det är också svårt att förutsäga hur mycket.

Välj erkända handelsplatser och mäklare

Vill du börja investera och spara i kryptovaluta är det bra att läsa på om hur du ska göra och välja erkända handelsplatser. En site som tar kryptovaluta på allvar är https://cryptomeister.com/se/ där du hittar guide till hur du handlar och kan jämföra olika handelsplatser på ett enkelt sätt.

 Det finns olika sätt att köpa kryptovaluta, du kan äga kryptovalutan själv, på kontrakt eller certifikat. Äger du valutan köper du mynt eller token som det också heter direkt. Sen finns det mäklare som traditionella Avanza där du köper certifikat. Certifikaten följer sen prisutvecklingen på kryptovalutan du investerar i. 

Kontrakt innebär att du följer utvecklingen på värdet men på den underliggande valutan. Eftersom det är komplicerade val att göra behöver du som vill spara sätta dig noga in i för-och nackdelarna med respektive sätt. 

Försök till att kontrollera handel med kryptovaluta

Det finns två motsättningar för kryptovalutor som gör att det är svårt att sia om framtiden. Kryptovalutor börjar bli mer accepterade som betalmedel där Paypal öppnar upp för att använda och accepteras tillgångsförvaltare. I El Salvador har till exempel Bitcoin blivit en officiell valuta.

Det som ser aningen mörkt ut är att fler länder vill kontrollera handeln med kryptovaluta eller förbjuda helt. I Kina är handel med kryptovaluta förbjuden och Indien har tagit samma väg. I Indien strävar regeringen i stället mot att skapa en egen digital valuta som ska vara styrd av centralbanken.

I Sverige vill Skatteverket få bättre kontroll över vinster knutna till kryptovaluta. Börsmäklare har uppgiftsskyldighet gentemot Skatteverket, något som kryptoväxlare i dagsläget saknar. Därför går det att vänta sig tydligare kontroll över kryptohandeln vilket även kan vara positivt.

Från

Cryptomeister