Därför bör du refinansiera skulder utan säkerhet

Har du stora skulder eller kreditkort, konsumtionslån eller smålån? Då är det värt att refinansiera dina skulder. Du kan nämligen spara mycket på refinansiering.

8 december 2021 16:16

Bildtext: Genom att refinansiera befintliga skulder utan säkerhet, såsom kreditkort, konsumtionslån och smålån kan du spara mycket pengar med bättre villkor.

Artikeln innehåller annonsinnehåll.

Genom att refinansiera dina skulder utan säkerhet, kan du få bättre villkor på dina lån. Då kan du spara stora summor. Axo Finans jämför flera banker så att du kan få det allra bästa erbjudandet för dig. Om du refinansierar via Axo Finans, kan du få:

●   Lägre ränta

●   Bättre översikt över ekonomin

●   Lägre månadsbelopp

●   Längre avbetalning

 Det finns fyra goda anledningar till att refinansiera skulder utan säkerhet. I den här artikeln går in på dem närmare och förklarar.

1. Lägre ränta

Refinansiering innebär att du samlar alla skulder du har utan säkerhet hos en och samma bank. Kanske har du ett konsumtionslån hos en bank, smålån hos en mindre långivare och ett kreditkort hos en annan? När du refinansierar, samlar du alla skulder genom att ta ett nytt

För att det ska löna sig för dig som kund, måste du få ett bättre erbjudande än avtalet du har. Därför kommer den nya banken att försöka konkurrera ut de banker du har skulder hos. Det allra viktigaste konkurrensmedlet för en bank är räntor.

 Genom att refinansiera kan du få lägre räntor, som kan påverka såväl ditt månadsbelopp som det du betalar totalt.

2. Bättre översikt

Om du har skulder utan säkerhet i flera banker, har du även olika betalningar varje månad. Då blir det svårt att få översikt över ekonomin. Återigen leder det till att det blir svårt att göra besparingar för framtiden.

Många upplever att det finns lite kvar till annat efter att olika månadsutgifter är betalda. Det kan även vara svårt att hålla översikt över de olika betalningarna. Om man missar en betalning får man påminnelseavgift eller inkasso.

 Med refinansiering får man en betalning i månaden. Då får du bättre översikt, det blir enklare att betala av skulden och du kan planera för framtiden.

3. Lägre månadsbelopp

Som nämnt leder lägre ränta ofta till lägre månadsbelopp. När du betalar av mindre på din skuld varje månad får du mer över till annat. Pengarna kan gå till roliga saker i vardagen, du kan betala av mer på skulden eller så kan du flytta över lite extra till sparkontot. Med ett längre månadsbelopp får du större ekonomisk frihet.

 4. Längre avbetalning

Skulder utan säkerhet är skulder du har arbetat upp genom lån utan säkerhet. Exempel på sådana skulder är kreditkort, konsumtionslån, smålån och andra lån utan säkerhet. Sådana lån har ofta kortare avbetalning än till exempel bolån, som är ett lån med säkerhet.

Om du refinansierar befintliga skulder utan säkerhet, får du ofta erbjudande om längre avbetalning. Det kan göra det lättare för dig att betala av och bli skuldfri. Längre avbetalningstid kommer ofta även innebära lägre ränta.

 Om Axo Finans

Axo Finans är finansagent för flera banker. En finansagent fungerar som en mellanhand mellan bank och kund. Kunder som ska söka om refinansiering och lån skickar in låneansökan via Axo Finans, och får ansökan bedömd bland 21 banker. Målet är att jämföra bankerna för att hitta det bästa låneerbjudandet.

 

Axo Finans grundades 2008, och finns idag i Norge, Sverige och Finland. 

Från

Axofinans.no