Vilket lån kan vara det bästa för dig?

29 mars 2022 08:31

Om du går i tankarna med att ansöka om ett lån, så bör du börja med att söka efter den lånetyp som passar dig som bäst. På så sätt undviker du att slösa tid och eventuellt pengar på ett lån som inte passar dina behov.

Du behöver titta på olika faktorer för att hitta det lån som är som mest passande. Hur mycket pengar vill du ansöka om och på hur lång tid? Är det en lägre summa pengar, som du önskar få hem så fort som möjligt? Detta kan vara en fördel för dig om du till exempel ska flytta och behöver pengar snabbt. Däremot kan man ibland få en lägre ränta om man har råd att vänta på pengarna några extra dagar.

Hur mycket pengar du kan låna beror på olika faktorer. Du måste bland annat titta på din inkomst och dina utgifter. Exakt hur långivarna tittar på dessa faktorer kan skilja en hel del mellan dem. Dessutom har de olika krav på din inkomst. En del sätter en månadsgräns, medan andra tittar på årets inkomst.

Andra viktiga faktorer

Ju högre belopp du vill ansöka om, desto viktigare är det med din inkomst och värdet på din kreditvärdighet. Det handlar om att långivaren vill vara säker på att deras utlånade pengar kommer tillbaka till dem. Finn privatlån på LoanScouter, som är ett verktyg som hjälper dig att hitta rätt lån för dig .

Med bättre kreditvärdighet är det större chans för dig att finna ett lån med lägre kostnader och ännu bättre villkor. Men om din kreditvärdighet inte är så bra kan det bli svårare att få ett lån eller så blir ditt lån lite dyrare. Du kan dock försöka förbättra din kreditvärdighet innan du ansöker om lånet. Se över om du först kan betala av några skulder eller om du har några kontokrediter aktiva, som du inte har användning för. 

Om du vill ha lite mer kunskap om hur du kan få en bättre ekonomi, så rekommenderas e-boken “Hur Du Förbättrar Din Privatekonomi” som Andreas Linde har skrivit. I den boken finns allt du behöver veta för att få en bättre ekonomi.

Om din ekonomi förändras

Det finns en del att tänka på om du vill låna pengar. En sak är att ens ekonomi kan snabbt förändras, både till det bättre eller sämre. Genom att byta jobb, så kan man snabbt få högre lån och då även vara intresserade av att betala in mer på lånet eller kanske till och med betala resterande före slutdatumet på avtalet. Då behöver du vara säker på vad som gäller.

Likväl kan det hända att du får problem med att betala en månad eller en period. Är det då brukligt av långivaren att sända påminnelser direkt eller finns det chans till betalningsfri period? Däremot är det alltid bra att kontakta din långivare så fort du vet att det kommer bli problem med din betalning.

Från

loanscouter.com/se