Kontroll över ditt barn med GPS-Klocka

13 april 2022 13:27

Alla föräldrar vill att barnen ska bli självständiga och fria, men samtidigt ha kontroll och översikt för att skydda, en svår balans som är möjlig med en GPS-klocka. Det finns specialdesignade GPS-klockor för barn som inte stör lek och stoj utanför hemmet. En GPS-Klocka för barn är som en inbyggd mobiltelefon och som har GPS positionering så du kan veta var barnet befinner sig hela tiden, en toppen uppfinning.

En mobiltelefon kan lätt lämnas och glömmas bort under lek men en GPS-klocka sitter kvar på handleden. Alla GPS-klockor har som bas funktion att man kan spåra, att den fungerar som klocka och har telefonfunktion. Sen finns det massor av olika märken och modeller som utökar servicen naturligtvis.

Vilken ska jag välja?

För att veta vilken modell som passar just er är det bra att fundera på vilket syfte den har och hur gammalt barnet är. Upp till 7 år behöver kanske inte barnet mer än just spårning, telefon och klock funktionerna som alla GPS-klockor för barn har. Till lite äldre barn kanske man vill lägga till funktioner som videosamtal och enklare spel till basfunktionerna. Möjligheterna är oändliga, en praktisk sak är att kunna skapa tyst läge under en viss tid, till exempel under skoltid, så att skollektionerna inte blir störda.

GPS-Klockorna för barn är mycket tåliga och klara det mesta, dom är vattentäta så en regnsky, vattenkrig eller en simdag är inga problem. Du kan programmera klockan så endast kända personer kan bli uppringda, det ger dig som förälder mycket trygghet. Du kan också sätta på ett larm om barnet rör sig utanför säkra områden, till exempel tar sig utanför tomten. För barnets del är det också en trygghet eftersom förvalda nummer kan programmeras som SOS knapp, alltid lätt tillgänglig om barnet känner sig ängslig. Ni kan hela tiden få kontakt med barnet genom att ringa upp barnet som svarar med en lätt knapptryckning. 

Det är viktigt att barnet är med när GPS-klockan väljs för är det fel design eller om den är svår att använda kommer barnet inte att använda den. Prova klockan på barnets arm så att den passar och inte är för stor. En bra modell kan användas under flera år, det finns billiga modeller som inte håller så bra så att betala lite mer kan vara en bra investering.

Om GPS-klockan blir populär hos barnet är det också ett fint sätt att lära sig klockan, tiden kan visas digitalt och även med vanlig klassisk visare.

Från

gps-klocka.nu