Detta är ett annonssamarbete

Kan det hjälpa din ekonomi med att samla dina lån?

3 maj 2022 08:26

Samtidigt som det är lätt att ansöka om olika lån, så blir det också allt för enkelt att man lyckas samla på sig olika mindre lån. Dessa blir ofta väldigt dyra i slutändan och det kan ta längre tid att betala de skulderna, än vad man först trodde.

Den största risken med när man har flera mindre lån är att större delen av ens betalningar består av ränta och andra kostnader. Därmed kommer det ta längre tid att betala lånet och ju längre tid det tar att betala ett lån, desto fler kostnader kommer man dras med. Därmed kan det hjälpa ens ekonomi med att ansöka om ett samlingslån.

Man kan samla flera lån till ett större lån, det är vad vi kallar för ett samlingslån. Med ett sådant lån försöker man minska de totala kostnaderna och att bli av med skulderna på kortare tid. Det finns flera olika banker och långivare som erbjuder denna typ av lån, men innan man ansöker är det bra om man jämför de olika alternativen. På så vis kan man samla lån och krediter till bäst ränta och få de bästa villkoren för dig.

Enkel ansökan med en låneförmedlare

Om du är intresserad av att ansöka om ett samlingslån, så blir det en enklare process för dig om du tar hjälp av en låneförmedlare. Då kan du ansöka hos flera långivare och det kommer endast genomföras en enda kreditupplysning. Så du kommer få svar från tiotalet långivare, utan att du själv behöver sända ut till alla och du belastar inte din kreditvärdighet genom att det görs flera kreditupplysningar.

Det finns många låneförmedlare på den svenska marknaden och det kan ibland vara svårt att veta vilken du ska välja. Därmed kan det vara en trygghet för dig att ta hjälp av en jämförelsesajt som har samlat information om de olika aktörerna. Det kommer bli mer enkelt för dig att finna det bästa valet för dig.

Olika grundkrav som finns

Med alla samlingslån medföljer olika typer av grundkrav och sen kan det medfölja några särskilda krav från de olika långivarna. Detta ska däremot alltid finnas tydligt noterat på deras hemsida. Vanliga skillnader som förekommer mellan de olika aktörerna är ofta kravet på minimilön.

Några gemensamma grundkrav som finns för samlingslån:

Du måste ha fyllt 18 år

Din folkbokföring ska vara i Sverige

Bankkonto på en svensk bank och ett svenskt BankID

Deklarerad inkomst, men inget krav på fast anställning

Betalningsanmärkningar måste vara äldre än 6 månader

Inget aktiv skuld hos Kronofogden

Från

kredity.se