Gröna Kassen- lättare att välja vegetariska alternativ

3 maj 2022 08:32

Det är allt populärare att äta vegetariskt, alla väljer inte att gå över till en helt växtbaserad diet utan äter vegetariska alternativ några gånger i veckan. Försäljning av vegetarisk mat har ökat i livsmedelsbutikerna, siffrorna tyder på att det inte är en trend utan verkar vara en ändrad livsstil.

Matkassar har länge varit populära och utbudet ökar. Flera leverantörer har även tagit fram matkassar som erbjuder både vegetariska och veganska alternativ. Ibland även i kombination med att alla ingredienser i kassen är 100% ekologiska och i så stor utsträckning som möjligt närproducerade.

Vad är Gröna Kassen?

Gröna Kassen hjälper till att jämföra och hitta den bästa matkassen som passar olika preferenser. Det kan vara att hitta en vegetarisk matkasse som inte bara har lockande recept utan lever upp till högt ställda krav på råvaror. 

Genom att lista främsta fördelarna och sammanfattar information om flera olika vegetariska matkassar blir det lättare att välja ett vegetariskt alternativ. Informationen inkluderar förutom priset för olika vegetariska matkassar hur många måltider som kassen innehåller och hur lång tid det tar att laga recepten i snitt. Många matkassar går också att beställa utefter antalet i hushållet. 

Vilka fördelar har vegetariska matkassar?

Oavsett om du varit vegetarian länge eller vill börja utöka antalet vegetariska måltider per vecka ger en matkasse inspiration. Recepten gör det lätt att variera sig och testa helt nya smaker. 

Laga vegetariska alternativ kan verka komplicerat men recepten som tas fram är enkla att följa. En del vegetariska matkassar fokuserar även på mer snabblagade alternativ utan att tumma på att vara hälsosamma. 

Det finns även gemensamma fördelar oavsett matkasse. Det är att slippa stressa iväg och handla vilket ger lite mer tid över, som bonus minskar matsvinnet när impulsköpen hålls nere. Du drar även ned på bilkörningen vilket är bra för ekonomin och inte minst för miljön.

Vad är bra att tänka på i val av matkasse?

Gröna Kassen ger dig möjlighet att ta del av vad andra tycker om olika alternativ, smaken är trots allt olika. En vegetarisk matkasse gör det betydligt lättare att välja en grönare och miljövänligare vardag. 

Vissa kassar gör det möjligt att bestämma själv friare vilka rätter du vill laga, andra har fasta recept som varierar vecka för vecka. Det kan även vara bra att tänka på att vissa basvaror förväntas finnas i hemmet och medföljer inte i matkassen. Det kan vara oljor, olika baskryddor men även smör och mjölk. I de allra flesta fall framgår det tydligt innan leverans. 

Är du osäker på om en vegetarisk matkasse är rätt alternativ finns det flera olika erbjudande där du inte binder upp dig. Det gör att du kan prova olika alternativ tills du hittar din favorit.

Från

gronakassen.se