Egen pool i Uppsala?

18 juli 2022 10:14

Detta inlägg är en annons

Bor du i Uppsala med omnejd och är sugen på en egen pool? Då kan du hitta riktigt duktiga poolbyggare lokalt men också finns det pool Uppsala. Här finns allt man behöver för att uppfylla drömmen om en vacker och avslappnande oas i form av en Swimmingpool. 

Redan under antiken fanns det swimmingpooler i badhus, då med syftet att rena, men på 1950- talet började poolen sin guldålder, i Kalifornien i USA. Detta var naturligt med tanke på temperaturen, här kunde man dra nytta av en utomhuspool hela året runt.  Till en början var poolen en riktig symbol för lyx och överflöd och signalerade till andra att man hade börsen i skick. Snart började dock pooler också dyka upp bland medborgarna i medelklassen. 

Numera är pooler också en vanlig syn i de nordiska länderna och då även i Uppsala.

Idag finns det ett stort urval av pooler, i många olika prisklasser och i många olika material. 

Senaste nytt inom pooler - PP Pool

Tidigare var pooler i glasfiber och ovanmarkspooler (även kallad barnpooler på grund av att de inte är så djupa och stora) de vanligaste valen av pooler men den senaste konstruktionen för pooler för privat bruk heter PP Pool. 

PP Pool består av plasten polypropylen levereras som en hel balja. Installationen går till att man börjar med att gjuta en platta av betong.

När poolen lyfts in på plattan börjar man att montera in poollampor och tar av skyddsplasten från poolens sidor och botten. Därefter kan man börja med att fylla upp med vatten till första trappsteget.

Även de som saknar byggerfarenhet klarar av att installera en PP Pool själva. Så fort vattnet har kommit till första trappsteget är det dags att återfylla poolen med torrbruk eller cement/sand blandning och vattna. Tänk på att vattennivån alltid ska vara 10-20 cm högre än återfyllnaden. Så fortsätter man återfyllningen hela vägen upp. 

Vid lampor och kopplingar återfyller man dock inte med torrbruk utan med makadam för att man enkelt ska kunna komma åt dessa delar vid behov. 

Från

pooltime.se