Att resa till Island har aldrig varit enklare

5 juli 2022 10:00

Detta inlägg är en annons

Island har blivit ett väldigt populärt resmål på senaste. Virala bilder på det hänförande landskapet har gjort att det är många som är intresserade av att besöka våra grannar mitt ute i nordhavet. Reykjavik erbjuder allt och lite till både när det kommer till mat och kultur och landskapet är ogästvänligt och makalöst vackert.  

Det var många svenskar som saknade att resa under pandemin. Nu när de flesta länder återigen har öppnat upp så är det återigen möjligt att ge sig ut på resande fot igen. Island kan vara det perfekta valet för dig som vill se och uppleva någonting helt nytt, samtidigt som du garanterat kommer att skapa minnen för livet. Om du vill lära dig mer och få information kring hur man bäst tar sig till island är det bara att klicka på länken som följer: läs mer här.

Dagliga resor från flygplatser i Sverige, Norge och Danmark 

Numera så går det dagliga avgångar till Reykjavik från Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Priserna skiljer sig inte särskilt mycket från att åka till någon annan huvudstad i Europa och tack vare att många internationella flygbolag har börjat använda sig av Reykjavik som en stopp på långa sträckor över Atlanten så finns det ofta en hel del olika flyg att välja på.

Reykjavik som stad 

Som stad är Reykjavik inte särskilt stor. Hela Islands befolkning är runt 360 000 och huvudstaden har en befolkning på cirka 120 000. Här finns det dock gott om saker att se och göra. Det finns gott om spännande restauranger och centrala Reykjavik är väldigt vacker fylld med vackra parker och kyrkor. Att spendera någon kväll här kan vara väldigt trevligt då det finns gott om restauranger och barer, särskilt om sommaren. 

Bästa sättet att se landet

Det absolut bästa sättet att uppleva allt som Island har att erbjuda är genom att hyra en bil. Detta är enkelt att göra direkt vid flygplatsen eller på andra ställen runtom i Reykjavik och erbjuder ett unikt och spännande sätt att uppleva landet. Att köra runt Island kan innebära ett otroligt äventyr och ofta så känns det mer som att man befinner sig på en annan planet än i ett annat land. Kusten är fylld av små städer och byar man kan övernatta i och om du är ute efter någonting mer unikt än ett hotellrum kan det vara roligt att hyra ett hus eller en lägenhet längs kusten. 


 

Från

guidetoiceland.is/