Detta är ett annonssamarbete

Är det dags för pool?

5 april 2022 10:27

Om man har en trädgård med mycket plats är det många som drömmer om att investera i en pool att bada i under de varmare månaderna på året. En pool kan roa de flesta i familjen och även bli ett fint ställe för både barn och vuxna att samlas kring för att umgås och leka av sig lite.

En Pool finns i många olika storlekar, funktioner och utformningar, vilken man väljer beror på vilka krav man har och hur budgeten för en pool ser ut. Att Köpa pool kan kosta en hel del pengar men vara väl värt investeringen eftersom man sedan har den väldigt länge om man sköter om den som man ska. 

Att tänka på när man köper pool

Det är en ganska stor sak att köpa och bygga en pool i sin trädgård och det finns en hel del att ta hänsyn till och tänka över innan man bestämmer sig. Bland annat så ska man placera poolen där det är mest soltimmar under dagen och där det är så vindskyddat som möjligt. Man vill ju gärna att det ska vara skönt att bada i poolen. 

Poolen ska gärna ligga i anslutning till huset så att man inte behöver gå så långt om man vill duka ut fika eller annat. Den ska dock inte ligga så nära huset att det blir trångt att få plats med möblerna. Solstolarna man ligger och slappnar av i ska helst ha gott om plats så att det inte känns trångt runt poolen. 

Om man vill ha ett pooltak till sin pool så ska man tänka på att det tar ganska mycket plats. De tar gärna upp en stor del av altan ytan och för att ha gott om plats så ska man ha tre till fyra meter tillgodo i poolens längdriktning. Då kan taket skjutas förbi hela poolen och det finns plats att gå runt poolen ändå. 

Gör uteplatsen mer levande

Om man har en uteplats som är levande och man vill behålla den så även efter man har byggt pool, så kan man bygga altanen i etager. Det ger uteplatsen en mer spännande och inbjudande look. 

Om man vill ha volym på sin pool så ska man tänka på poolens bredd hellre än poolens längd. Exempelvis kan man bygga i måtten 3,5x6 meter istället för 3x6 meter, det skapar en mer inbjudande pool till uteplatsen. 

Från

poolgiganten.se