Detta är ett annonssamarbete

Allt fler skaffar elbil under 2022

21 april 2022 09:40

Elbilen är här för att stanna och den har ökat lavinartat i popularitet de senaste åren - mycket på grund av de ökande bensin- och dieselpriserna, de skattelättnader som finns men även för att det är viktigt att värna om miljön. Inom något år kommer det att finnas över 100 000 stycken elbilar i Sverige och det kommer att öka väsentligt i framtiden. 

I dagens läge finns det även riktigt bra möjligheter att ladda sin bil hemma och inte bara åka runt och leta laddstationer runt omkring i landet. På Laddningsbox.se hittar du all information du behöver för att välja rätt laddbox till din elbil.

Vad är fördelarna med elbil?

De första elbilarna som kom fick snabbt ett rykte om sig att man inte kunde köra så långt på en laddning - och många förfasades över hur få laddningsstationer det fanns på orten. Mardrömsscenarion målades upp där det ofta handlade om att laddningen tog slut och folk blev strandsatta och kunde kanske inte komma ut till landet eller på den semester de var på väg till. Detta är dock delvis sant - men som tur är har tekniken när det gäller både laddning och batterier kommit långt sedan dess. Numera kommer du bra mycket längre på en laddning än förut.

Även om en elbil är något dyrare i inköp än en bil som går på fossila bränslen så tjänar man snabbt tillbaka det på grund av att elen är så mycket billigare att köra på än bensin eller diesel. Om vi räknar per körd mil kan man generellt säga att det är två till tre gånger dyrare att köra en bil med diesel och bensin än med el. Även underhåll och service är billigare på en elbil  - och även skatten är lägre. Förutom detta så finns det en miljöbilspremie som gör att du kan få upp till 60 000 kronor tillbaka när du köper en elbil. 

Jämför alltid de olika modellerna

Innan du köper bil ska du alltid jämföra - och det gör du bäst genom att börja fundera på exakt vad du ska ha bilen till. Hur mycket kommer du att köra? Hur långt behöver du vanligtvis köra? Hur mycket lastutrymme och plats för passagerare behöver du? Det bästa sättet är att göra en kalkyl där du utöver inköpspris listar service, skatt, försäkring och bränslekostnader - och detta för att få en rättvisande bild över hur mycket bilen kommer att kosta per månad, men också per körd mil. Om du väljer elbil är nästa steg att välja laddningsbox - och där bör du också jämföra noga innan du väljer. Glöm inte att det finns en skattereduktion på installationen av boxen.

Från

laddningsbox.se