7 tecken på att det är dags för en ny karriärutmaning

24 mars 2022 08:15

När vet du om det är dags att söka nytt jobb eller att helt ändra riktning? Kanske har du fått olika tecken på att där du är nu inte är din rätta plats. Kanske var den det tidigare, men du har antingen växt ur den, är rastlös eller känner att du inte blir uppskattad.

Det första steget i sitt jobbsökande är att skriva ihop ett riktigt bra CV och man bör lägga extra tid bakom detta. Krafsa inte bara ner olika uppgifter utan titta då hellre på CVmaker.se och se hur de kan hjälpa dig med detta steg. Ett välskrivet CV gör att du sticker ut mer i mängden och därmed har större chans att snabbt finna ditt nästa jobb.

Även om det kanske inte alltid är en lätt uppgift, men alla förtjänar att trivas på sitt jobb. Detta kan innebära att man känner att det finns flera faktorer med ens arbete, som gör att man mår bra av att gå till ens arbete. Oavsett vad det är för dig, så handlar det om att du ska må bra med ditt jobb. Om du känner att du inte gör det, så är det ett tydligt tecken på att söka efter något annat. Vare sig det handlar om att söka helt ny inriktning eller bara arbetsplats. Så länge du är säker på vad som är rätt för dig.

Upplever du att allt du jobbar med varje dag inte blir uppskattat. Kanske känner du att blir tagen för givet eller att det fortsätter komma in allt mer jobb. Det sätts mer jobb eller ansvar på dig, men du får lite eller ingen uppskattning alls. Då bör du verkligen fundera på om det är värt det. Återigen - du ska må bra på ditt arbete. Sänk inte dig själv med att nedvärdera dina kunskaper, energi och erfarenheter.

Börjar du låta allt mer negativ gällande ditt jobb. Klagar allt mer och börjar bli lättirriterad vid olika arbetsuppgifter, arbetskamrater eller annat på ditt arbete. Fundera på vad det är som gör att dessa känslor frambringas och om det finns något du kan göra för att förbättra läget eller om det är bättre att du söker efter annat jobb.

Är du helt enkelt väldigt trött på dina arbetsuppgifter? Blir du uttråkad, rastlös och känner att du inte kommer någonstans?  Det kan vara ett tecken på att du behöver en ny utmaning. Om det inte är möjligt för dig att finna det på den arbetsplats du är på idag, så kontrollera arbetsmarknaden och vad som kan vara mer passande för dig.

En del menar att ett jobb inte enbart handlar om pengar, men vi vet alla att vi jobbar för att vi behöver pengar och det är inget fult med att vilja ha en högre lön. Detta kan man lyckas med genom att studera en eller flera kurser, så du breddar din kunskapskorg, eller så söker man efter ett nytt jobb. Ibland kan man få högre lön genom att enbart byta arbetsplats, ibland behöver man söka sig till en helt ny bransch. Oavsett, så är det ofta nyttigt att byta miljö.

Anser du att chefen inte är bra för företaget eller för dig, vilket kan innebära att man känner att denne ställer för höga krav på en eller är oorganiserad eller något annat. Oavsett vad det handlar om, så är detta ett tecken på att det är bättre att du söker dig till något nytt än att du stannar kvar och retar dig på din chef. Det kommer leda till mycket stress för din kropp och du kommer vantrivas på jobbet allt mer med tiden.

Börjar det gå dåligt för den bransch du jobbar inom och det börjar synas tecken på att företag blir tvingade att antingen omskola en del av personalen eller att avskeda dem. Om du föredrar att stanna kvar inom den bransch du är idag, så se om det finns något du kan göra för att bli mer åtråvärd på arbetsmarknaden. Eller så passar du på att söka till något helt nytt. Till en bransch som det råder personalbrist inom.

Från

CVmaker.se