Motala AIF inleder kvalet i Stockholm

Motala AIF inleder kvalgruppen mot division 1 i Stockholm. Mot Karlberg på söndag på Stadshagens IP. Maif som har lite skavanker i laget.

Motala kommun 21 oktober 2019 17:00

– De ska bara bekräfta att de får sin tid på planen. Men vi räknar med att det blir på söndag klockan 14, säger Maifs tränare Christer Persson.

Vinnaren i trelagsgruppen går till slutkval mot ett kvallag från norrettan. De matcherna spelas 6 och 10 november. Men där är inte Maif än. Först måste gruppen med Ytterhogdal och Karlberg vinnas.

På reservplan i Hudiksvall spelade Ytterhogdal och Karlberg oavgjort, 2-2. Ytterhogdal vann sedan en straffläggning med 5-4, som ska skilja de två lagen åt om de hamnar lika. Lagen har annars var sin poäng i tabellen.

Det betyder att kommande matchschemat blir detta: Karlberg-Maif klockan 14 söndagen 27 oktober och Maif-Ytterhogdal på IP i Motala klockan 14 lördagen 2 november.

Maif får inte förlora mot Karlberg för att ha chansen i den avslutande matchen. Vid förlust kommer den bara att gälla något för Ytterhogdal. Vid seger mot Karlberg räcker det med oavgjort mot Ytterhogdal.

Christer Persson såg webbsändningen från Hudiksvall.

– Två tuffa motståndare, två skickliga lag. Ytterhogdal har fysik, tyngd, och en skicklighet och fart på kanterna. Karlberg är ett väldrillat lag som är bra med boll. Med en målskytt (Pashang Abdulla) som är bra i boxen, säger Persson.

Maif har haft småskador på Valon Silka och Ibrahim Koroma, men de ska vara på väg tillbaka. Anfallaren Eldin Lugonja fick en smäll på senaste träningen och kan också vara ett frågetecken. Men inget är klart med att någon inte kan spela mot Karlberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa
Motala AIF Fotboll
Fotboll

Maif mötte Assyriska - se matchen i efterhand

Fotboll

Barks högerfot fick sista ordet

Fotboll

Succébyten bakom Maif-poängen

Fotboll

Besart siktar på revansch i hemmapremiären

Fotboll

Maif premiärspelade borta mot Värnamo - se matchen igen

Visa fler
Läs mer!
Fotboll

Förre ÅFF-arens domarteori: "Som att vi är onda"

Fotboll

Gräsligt kul för Fischer: "Speciellt att komma hem"

Fotboll

Guldtränaren kvar som kapten: "Kompletterar varandra"

Motala

Bada inte här - kommunen avråder efter vattenprov

Fastighetsaffärer

Ägarbyte för stuga i Motala

Visa fler