Motala AIF inleder kvalet i Stockholm

Motala AIF inleder kvalgruppen mot division 1 i Stockholm. Mot Karlberg på söndag på Stadshagens IP. Maif som har lite skavanker i laget.

Motala AIF har en del skavanker i laget, men är redo för första kvalmatchen på söndag. Då ställs Maif mot Karlberg på Stadshagens IP i Stockholm.

Motala AIF har en del skavanker i laget, men är redo för första kvalmatchen på söndag. Då ställs Maif mot Karlberg på Stadshagens IP i Stockholm.

Foto: Thomas Augustsson

Fotboll2019-10-21 17:00

– De ska bara bekräfta att de får sin tid på planen. Men vi räknar med att det blir på söndag klockan 14, säger Maifs tränare Christer Persson.

Vinnaren i trelagsgruppen går till slutkval mot ett kvallag från norrettan. De matcherna spelas 6 och 10 november. Men där är inte Maif än. Först måste gruppen med Ytterhogdal och Karlberg vinnas.

På reservplan i Hudiksvall spelade Ytterhogdal och Karlberg oavgjort, 2-2. Ytterhogdal vann sedan en straffläggning med 5-4, som ska skilja de två lagen åt om de hamnar lika. Lagen har annars var sin poäng i tabellen.

Det betyder att kommande matchschemat blir detta: Karlberg-Maif klockan 14 söndagen 27 oktober och Maif-Ytterhogdal på IP i Motala klockan 14 lördagen 2 november.

Maif får inte förlora mot Karlberg för att ha chansen i den avslutande matchen. Vid förlust kommer den bara att gälla något för Ytterhogdal. Vid seger mot Karlberg räcker det med oavgjort mot Ytterhogdal.

Christer Persson såg webbsändningen från Hudiksvall.

– Två tuffa motståndare, två skickliga lag. Ytterhogdal har fysik, tyngd, och en skicklighet och fart på kanterna. Karlberg är ett väldrillat lag som är bra med boll. Med en målskytt (Pashang Abdulla) som är bra i boxen, säger Persson.

Maif har haft småskador på Valon Silka och Ibrahim Koroma, men de ska vara på väg tillbaka. Anfallaren Eldin Lugonja fick en smäll på senaste träningen och kan också vara ett frågetecken. Men inget är klart med att någon inte kan spela mot Karlberg.

Karta: Motala IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!