MAI värvar bröder från konkurrenten

Här är Mjölby AI:s tunga värvningar inför kommande säsong –från nya seriekonkurrenten Malmslätts AIK.

Mjölby AI, med tränarna Daniel Friberg och Kenny Lundgren, har gjort klart med bröderna Jacob och Adam Samuelsson från Malmslätt.

Mjölby AI, med tränarna Daniel Friberg och Kenny Lundgren, har gjort klart med bröderna Jacob och Adam Samuelsson från Malmslätt.

Foto: Privat

Fotboll2019-11-20 10:47

Bröderna Jacob och Adam Samuelsson drog ett tungt lass när Maik under hösten tog sig hela vägen till division 3. Men nu är det klart att ingen av nyckelspelarna blir kvar på Hellgrenshagen.

I stället har offensiva duon skrivit på för Mjölby AI, som efter årets starka säsong siktar på ny topplats.

– Jacob var nära en övergång redan i fjol och det är ingen hemlighet att vi varit intresserade av båda två nu. Båda är unga, men har erfarenhet av spel högre upp och kommer garanterat att tillföra mycket. De passar perfekt in i den profil som vi sökt efter, säger MAI-tränaren Kenny Lundgren.

21-åriga Adam Samuelsson svarade för 17 mål under den gångna säsongen och ett år yngre Jacob för 13. Med tanke på att klubbarna blir seriekonkurrenter till våren är det två inte helt okontroversiella övergångar. Efter Maiks avancemang till trean sa tränaren Johan Petersson:

– Mjölby AI drar till exempel i varenda spelare, men nu tror jag de flesta blir kvar. 

Det förnekades då av Kenny Lundgren och gör det fortfarande.

– De enda två spelare därifrån som vi varit ute efter är Adam och Jacob. På sitt sätt är det väl förståeligt att man reagerar om sitt lags två bästa spelare är på väg bort, men det uttalandet får stå för Johan. Det lägger vi ingen vikt vid, säger Lundgren.

Sporten kan avslöja att även Jesper Beurling, vars kontrakt med Åtvidaberg går ut efter degraderingen till tvåan, har tränat med hårdsatsande MAI.

– Jesper är en duktig spelare och dörren är alltid öppen för alla Mjölbykillar. Men det är inget som är riktigt hett just nu, säger Kenny Lundgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!