Friberg: Ambitionen är att vara kvar

Mjölby AI:s snabba uppgång är ingen tillfällighet. Utvecklingen ska fortsätta, säger tränaren Daniel Friberg i veckans Sportsnack.

Mjölby AI:s tränare Daniel Friberg gästar veckans Sportsnack och berättar om årets nykomlingssäsong i trean och tankarna om framtiden. Bland annat ska det bli ett studiebesök hos LFC:s tränare Olof Unogård.

Mjölby AI:s tränare Daniel Friberg gästar veckans Sportsnack och berättar om årets nykomlingssäsong i trean och tankarna om framtiden. Bland annat ska det bli ett studiebesök hos LFC:s tränare Olof Unogård.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2019-09-24 07:00

Sportsnack är intervjuserien i video som i höst håller till kring idrotten i Motala-Vadstena och Mjölby. Intervjuerna kan ses på mvt.se och corren.se. Gäst i veckans program är Mjölby AI:s tränare Daniel Friberg som tillsammans med tränarkollegan Kenny Lundgren tagit MAI som nykomling till en plats precis under toppen av trean.

En match återstår, Sleipner hemma på lördag. MAI behöver ta en poäng för att säkra tredjeplatsen.

– Vi är supernöjda och stolta över det vi har gjort, sammanfattar Friberg.

Daniel Friberg är känd för sin hängivenhet och ser många matcher, inte bara sitt eget lag och andra lag i sin egen stad. På söndagen såg han Boren gå upp i trean och Malmslätt förpassas till division 3-kval efter Borens seger på Hellgrenshagen. Det kan bli matcher mot båda nästa säsong. 

–  Jag tror att Boren behöver förstärka, men de har en bra grund att stå på. En välförtjänt serieseger och de har fått ihop laget bra. Martin Axén som är huvudtränare har gjort det bra, tycker MAI-tränaren.

Det är ett stort gap mellan fyran och trean och många klarar inte klivet.

–  Vi visste att det skulle bli skillnad och rustade därefter, men det var ännu större skillnad än vi trodde. Du blir straffad om du gör några få misstag, och det går inte om ett par-tre spelare faller ur ramen. Alla måste göra jobbet, säger Friberg.

Inför nästa säsong är ambitionen att både Friberg och Kenny Lundgren fortsätter som tränarduo, samtal pågår, och det är positiva indikationer på att de flesta i spelartruppen också vill köra på och utveckla laget vidare.

I Sportsnack diskuteras bland annat andelen lokala Mjölbyspelare i årets MAI, kontra spelare utifrån.

– Om man ger allt för laget och klubben spelar det ingen roll om man kommer från Väderstad eller Kiruna. Det är bra med åsikter, det visar på intresse. Men när vi var i fyran gnälldes det över att inget hände, och vi har ökat publiken i år, menar Daniel Friberg.

Personligt: Namn: Daniel Friberg. Ålder: 31 år. Bor: Lägenhet i Mjölby. Familj: Mamma, pappa, två systrar. Yrke: Idrottslärare på Lagmansskolan. Fritidsintressen: Golf utöver fotbollen. Förebild: Peter Forsberg. Drömresemål: Anfield road, Liverpool. Lyssnar på: Fotbollspoddar. Bästa tv-program: Dokumentärer. Favoritlag: Liverpool. Okänd talang: Bra på golf, handicap fyra. Klubbar som spelare: Mjölby AI, Mjölby Södra, Rydaholm, Västra Harg. Klubbar som tränare: Mjölby AI, Derby, Mjölby AI.

Karta: Lagmansskolan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!