Historiskt Boxholm ska ta första cupsegern

En svag vår förstörde toppchansen i division 4. Nu kan Boxholm ta revansch genom att vinna östgötacupen. "Säsongens höjdpunkt", säger lagkaptenen Danny Chalmers.

Boxholms lagkapten Danny Chalmers i cupsemin mot Sleipner tidigare i höstas.

Boxholms lagkapten Danny Chalmers i cupsemin mot Sleipner tidigare i höstas.

Foto: David Eidhammer

Boxholms kommun2019-09-17 18:30

Division 2-laget Assyriska från Norrköping står för motståndet på Svartåvallen. Danny Chalmers räknar med publikfest i Boxholms första cupfinal någonsin.

– Man har hört att många snackar om matchen, inte bara de som brukar gå och se fotboll. Jag tror det kan komma riktigt mycket folk, säger han.

Boxholm har fått upp farten rejält i division 4 och senast slog man serieledaren Malmslätt med 2-1. Problemet? En svag vår förstörde alla chanser till en topplacering.

– Jag tycker ändå att vi spelade rätt bra, men det kändes som om vi släppte till mål på nästan varje chans. Framåt hade vi kanske fem-sex lägen utan att göra mål, säger Danny Chalmers. 

Östgötacupen har dock varit ett konstant glädjeämne under säsongen. Tre division 3-lag, Sleipner, Torstorp och Mjölby AI, har besegrats längs vägen till finalen.

– Det började nog med segern mot MAI sent i våras. Då blev det som att "nu kör vi på cupen". Om vi haft stolpe ut i serien har det varit stolpe in i cupspelet, säger Danny Chalmers.

Hur ska ni störa Assyriska?

– Vi måste ta vara på chanserna och förvalta våra två bonusstraffar. Vi måste spela kompakt i försvaret och framför allt visa mycket hjärta. När vi får ihop det har vi visat att vi är riktigt bra, säger Danny Chalmers.

Ni blir inte favoriter.

– Nej, men det passar oss bra, säger Danny Chalmers.

Corren.se sänder cupfinalen mellan Boxholm och Assyriska med start kl 19.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!