Supersent mål räddade poäng åt ÅFF

Marginalerna börjar bli allt mindre för jumbon Åtvidabergs FF. Trots en kvittering på tilläggstid av Alem Plakalo – mot serieledande Ljungskile – är laget i en tuff sits inför avslutningen.

Jesper Ny och Henrik Gustavsson har tagit över tränaransvaret – i hopp om direkt effekt. Något som delvis, men inte riktigt, kom mot Ljungskile.

Fotboll2019-10-05 18:05

– Man vill alltid vinna. Så är det ju, även om det här inte var dåligt efter förutsättningarna, sa ÅFF-tränaren Jesper Ny efteråt.

Mycket har hänt i ÅFF den senaste tiden. Tor Arne Fredheim, som ersatte Rickard Johansson tidigare under säsongen, har fått kliva av när Jesper Ny och Henrik Gustavsson istället fått förtroendet.

Men det ser ändå svårt ut för klassiskerklubben som börjar komma farligt nära division 2.

1–1 på Kopparvallen gör att ÅFF sakta men säkert börjar närma sig fyra segerlösa månader. Senaste segern kom 15 juni och mot Ljungskile hjälpte desperation och inställning "bara" till en poäng.

Gästerna tog ledningen redan efter 14 minuter och bortsett ett utmärkt kvitteringsläge från Ryan Binns så var Ljungskile det bättre laget. Emir Plakalo, som kommer att vakta målet resten av säsongen när Henrik Gustavsson är på tränarbänken, höll till stor del kvar ÅFF i matchen i den första halvleken med flera fina räddningar.

Glädjen var förvisso total när inbytte anfallaren Plakalo nickade in 1–1 i den fjärde övertidsminuten.

– Ljungskile är erkänt starka defensivt och vi ska ta med oss att vi skapade ett par jättebra chanser, fortsatte Ny.

Men på annat håll skrällde bottenkollegan Oskarshamn (trots en tidig utvisning) mot Trollhättan. Något som gör att ÅFF:s avstånd till kvalplatsen trots allt ökar, ifrån fem till sex poäng.

– Vi tittar på vad vi gör och vad de andra lagen gör är inte intressant. Vi vill vinna alla matcher vi spelar och det är ingen skillnad nu.

Ljungskile tog tidigt ledningen och hade sedan bud på mer...