Lämnar in protest efter kaoset

Kaosmatch mot Trollhättan – och nu lämnar Åtvidabergs FF in en protest mot Ignatius Adukors röda kort.

Protester efter det röda kortet på Kopparvallen.

Protester efter det röda kortet på Kopparvallen.

Foto: David Eidhammer

Fotboll2019-09-30 17:03

– Vi känner att vi i alla fall vill göra ett försök när det så tydligt blev fel. Sen vet jag inte hur stora chanser vi har att få rätt, säger ordföranden Ingvar Gustavsson.

Efter en alldeles för lång svit utan seger har ÅFF hamnat riktigt illa till i division 1-fotbollen och är just nu tabelljumbo. Fem matcher återstår och klassikerklubben måste vinna ett antal av dem för att inte åka ur. 

Senast blev det 0–2 i hemmamötet med Trollhättan efter flera omdiskuterade domslut.

Det mest uppmärksammade: mittbacken Ignatius Adukor fick syna det röda kortet efter två varningar. Detta trots att en annan ÅFF-are (Luis Soares) fått det första gula kortet visat till sig. Trots starka protester ifrån spelarna stod beslutet fast och det fick hemmalaget att rasa under och efter matchen.

Nu har ÅFF beslutat att protestera mot det röda kortet. Under måndagen författades en skrivelse till förbundet för att fria Adukor och se till att han slipper undan avstängning i nästa match mot topplaget Ljungskile till helgen.

– Klart att läget är bekymmersamt. Vi tycker att vi har en bättre spelartrupp, men tyvärr är det mycket som går emot, säger Ingvar Gustavsson.

Hur ser det ut ekonomiskt?

– Målet var att göra ett plus på 500 000 kronor och det kan bli tufft att klara. Men även om vi tappat en del publik på slutet ska vi definitivt inte göra ett minusresultat. Det kommer några tuffa månader utan intäkter i november och december.

Och om det skulle bli division 2?

– Rent ekonomiskt är det ingen kris för det. Men det kan vara lång väg tillbaka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!